Скупштина донела први ребаланс буџета, одлуку о формирању предузећа "Драгачево путеви" и разматрала рад председника општине у 2015. години

18.11.2016. На петнаестој  седници Скупштине општине Лучани, одборници су најпре разматрали ребаланс буџета до кога је дошло због обезбеђивања  учешћа општине и јавних предузећа у бројним пројектима која су одобрена од стране ресорних министарстава. Ради се о пројекту енергетске ефикасности вртића вредном 13,5 милиона, сређивања атарских путева у вредности од  девет милиона, за обнову зграде дома здравља у вредности од око 14 милиона, изградњу система канализације за МЗ Крстац око 6 милиона, за додатне инвестиције предузећу Дубоко, као и  за програме социјалне заштите. Буџет је овом приликом умањен за око девет  милиона јер се, према досадашњој динамици, до краја године очекује највише  до 90 одсто пуњење буџета,,

На предлог одборничке групе СНС  у дневни ред је уврштена и допуна одлуке о формирању новог  предузећа "Драгачево путеви" са седиштем у Гучи што су оборници СО Лучани усвојили већином гласова, иако је Општинско веће подржало одлуку да седиште предузећа буде у седишту општине,  у Лучанима.  По одлуци, ново предузеће ће тржишно пословати, с тим што ће део добити предузећа бити уплаћиван на рачун општине као оснивача, као што ће и губитак предузећа бити покриван са општинског буџета.

Председник општине Лучани је известила одборнике о свом раду у 2015. години, истичући да је са својим тимом општини донела преко 200 милиона динара, без динара кредитног задужења. У табеларном приказу је наведена свака инвестиција, ток и начин реализације. Објаснила је да до израде тениског терена и подлоге за борилачке вештине није дошло због Стратегије спорта коју Скупштина није донела на време.

Одборници СО Лучани на 15. заседању су усвојили програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине за 2016. годину. Сагласност је дата и на утврђивање економске цене боравка деце  у вртићу на основу које ће се постићи договор са родитељима око враћања износа наплаћеног преко економске цене услуга ове установе.

Због обимног дневног реда, седница СО Лучани је прекинута и њен наставак је заказан за четвртак,  24. новембар. Тада ће се на дневном реду између осталог наћи извештаји о пословању Центра за културу и спорт општине Лучани, Општинске управе општине Лучани, општинског штаба за ванредне ситуације и ПУ „Наша радост“ у 2015. години као и именовање ВД директора Центра за културу и спорт општине Лучани.

JoomShaper