Веће пројектовало буџет од 637 милиона за наредну годину

Четрдесетдруга седница Општинског већа одржана је у петак, 23.децембра на којој је посебно разматран буџет за наредну годину.

Пројектован буџет за 2017. годину је 637  милиона динара на основу чега су планирани и расходи. Општински буџет је урађен на основу стварних прихода који су према показатељима из претходне године врло скромни, па тако планирани буџет не предвиђа капитална улагања већ је усмерен на организовање несметаног  рада јавних предузећа и установа.

Тако је Општинско веће за област социјалне  заштите определило  22,5 милиона,  основно образовање 56 милиона, средње образовање 17,5 милиона,  комуналну делатност 26,5, предшколску установу 65 милиона,  за одржавање путева првог и другог реда и некатегорисаних путева 39 милиона, за пољопривреду 10 милиона динара, здравство 6,5 милиона, Центар за културу 51 милион,  спорт 10  милиона, за кредитно задужење 10, библиотеку 17,  информисање 4,5 милиона. Општинско веће је приликом формирања буџета истакло да је намера била да се ником од корисника буџета не смањују средства, с обзиром да су буџетска средства изузетно скромна.

Општински већници су на овој седници усвојили програме пословања регионалних и општинских јавних предузећа и то: Међуопштинског историјског архива, ЈП Рзав Ариље, ЈКП Дубоко0 Ужице, ЈП Драгачево путеви, ЈКП Комуналац Лучани, Центра за културу и Библиотеке општине Лучани. Такође, утврђени су и правилници о систематизацији јавних предузећа као и одлука о општинској управи општине Лучани. Све одлуке општинског већа биће дате на усвајање одборницима Скупштине општине на седници заказаној за петак 30. децембар у 9 сати.

JoomShaper