Договори о почетку изградње бедема над Бјелицом

Након успешно потписаног уговора са извођачима родава на изградњи и уређењу заштитног бедема поред реке Бјелице, данас је у општини Лучани уследио  први сусрет главних носилаца посла, Србијавода и извођача радова са представницима локалне самоуправе, предузећа МБ – Наменска, инспекцијских служби и саобраћајне полиције.

Квалитетна  и једина ваљана понуда  која је прихваћена на отвореном јавном позиву била је понуда конзорцијума извођача радова, а након одабира и потписан уговор 10. јануара са предузећима  Југокоп Подриње из Шабца, Хидротехника – Хидроенергетика из Београда и Водопривредно предузеће Западна Морава. Ова предузећа ће заједничким учешћем у радовима изградити и уредити један од највећих заштитних бедема у овом делу Европе. 

На састанку је обављена примопредаја геодетске и техничке документације а затим  и основних информација о припремним радовима који се до краја јануара морају обавити.   Извођачи радова су обишли трасу на којој ће бити градилиште а приоритет је дат безбедносном обезбеђивању саобраћајница, како магистрале тако и локалних путева који ће бити коришћени при реализацији пројекта.

-Реч је о једном великом и значајном пројекту којим ћемо становницима Лучана осигурати да уживају у модерно уређеном бедему са свим пропратним садржајима у потпуности опремљен комуналном инфраструктуром и прилазима, казао је помоћник председника Михаило Николић, шеф стручног тима локалне самоуправе за реализацију пројекта.-

-Радови ће бити финансирани из буџета Владе Републике Србије. Очекује се да ће бити завршени за 8 месеци, а укупна вредност инвестиције износи нешто више од 310 милиона динара,  подсетио је Звонко Коцић, главни инжењер за заштиту вода у ЈВП Србијаводе.-

JoomShaper