Питајте председника

промо1

Стратегија развоја

промо2

Драгачевски сабор

промо3

Веће усвојило план здравствене безбедности

17.11.2016. На 38. седници чланови Општинског већа су разматрали девет тачака дневног реда. Најпре је усвојен  план здравстене безбедности који предвиђа контролу и сузбијање свих опасности по здравље, почев од биолошких, хемиских или радиолошких агенаса у току и након Сабора трубача. План је усвојен на предлог Светске здравствене организације како би се дефинисале све процедуре, мере и поступци учесника у организацији у било  ком  случају катастрофа  или претњи по јавно здравље посетилаца или организатора Сабора. Програм мера за заштиту здравља  има ознаку тајности што омогућава заштиту бројних података о управљању ризицима  током свих активности  заштите здравља од стане општинских  јавних предузећа и установа на поменутој манифестацији.

Веће  је утврдило одлуку о изради плана детаљне регулације који се односи на део насеља Лучани уз Обилићеву улицу.  Разматран је и предлог правилника о начину коришћења средстава , преноса неутрошених средстава као и правилника о раду општинског трезора.

Општински већници су дали сагласност на решење начелника о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за наредну годину. Висина пореза на имовину  за наредну годину биће  у просеку на прошлогодишњем  нивоу. 

На овој седници је усвојена одлука  о организацији предузећа  "Дирекција за изградњу". Овом одлуком  је измењен назив и статус предузећа, тако да је ново име предузећа ЈП "Драгачево путеви" са седиштем  у Лучанима. Предузеће ће и даље обављати послове одржавања путева на територији општине као што је то  и до сада  радило, с тим што ће на  тржишту моћи да обавља и друге послове. Део добити  са тржишта, предузеће је у обавези да уплаћује на буџет општине која му је и оснивач као што ће се и губитак у пословању овог предузећа покривати из буџета.   О овим и другим питањима изјасниће се скупштински одборници на седници која је заказана за 18. новембар.                  

JoomShaper