Питајте председника

промо1

Стратегија развоја

промо2

Драгачевски сабор

промо3

Скупштина утврдила буџет за 2017. годину

У петак,  30.  децембра одржана је последња скупштинска  седница за 2016. годину. Већином гласова одборници су усвојили одлуку о буџету за 2017. годину пројектованог у износу од 637 милиона динара  након што су усвојени амандмани одборничке групе Двери, пољопривреда и омладина а који се односе на пољопривреду.

          Наиме, иако је Савет за буџет и  финансије одбацио сва четири амандмана, ипак су уз подршку дела владајуће већине усвојени аманмани којима се директне субвенције у пољопривреди повећавају са 10 на 21 милион динара. Предлагачи буџета су на седници истакли да је предложени буџет имао за циљ да  подстакне управо  развој пољопривреде и инфраструктуре  а за шта се и предвидело  39 милиона за путеве и 10 милиона за атарске  путеве са чиме ће се конкурисати у ресорном министарству, што укупно чини око 50 милиона. Усвојеним амандманом, са повећаних 11 милиона, укупна  средства за ове области износиће 60 милиона. Буџетом је за развој сеоског подручја предвиђено и 15 милиона за путеве, за уличну  расвету 11 милиона  од чега један део  за село, што   износи 86  милиона или шести део буџета.

            За предшколску установу, основно и средње образовање буџетом је предвиђено  152 милиона динара, област социјалне заштите 22,5 милиона, здравство 6,5 милиона комуналну делатност  26,5, библиотеку 17 милиона, Центар за културу 51 милион, спорт 10, туризам 14 и информисање 4,5 милиона.

            На  седници је владајућа већина истакла да је предложени  буџет дат много реалније за разлику од претходних година, када се унапред пројектовао буџетски дефицит.

           Одборници су на седници усволији и одлуку да у јавном сектору максималан број запослених на неодређено време буде 206, од чега 140 запослених на буџету.

            Одборници су усвојили и програме пословања за 2017. годину регионалних јавних предузећа Рзав и Дубоко и општинских јавних предузећа и установа. 

JoomShaper