Питајте председника

промо1

Стратегија развоја

промо2

Драгачевски сабор

промо3

Општинско веће утврдило нижу цену вртића

28.02.2017. Данас је одржана седница Општинског већа општине Лучани на којој је поред осталог донето решење о јединственој економској цени финансирања програма васпитања у предшколској установи "Наша радост" Лучани, која је нижа него претходних година. Наиме, утврђена цена вртића за јаслене и васпитне групе износи 20.539,00 динара, на месечном нивоу по детету с тим што родитељ плаћа 20%, односно, 4.110,00 динара а остало финансира буџет општине Лучани. За дете предшколског узраста укупна утврђена цена износиће 14.380,00 динара док ће родитељ плаћати 2.880,00 динара. За дане одсуства детета, родитељ ће плаћати пола од износа. На данашњој седници усвојене су и измене правилника о организацији радних места у предшколској установи.Председница је истакла да ће због усклађивања са законом, ове измене као и бројне које убрзо следе, значајно унапредити рад установе за чување најмлађих.

                Општинско веће је усвојило и правилник о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и јавном правобранилаштву којим је дефинисано седам одељења, један одсек и као посебна организациона јединица, кабинет председника општине. Наиме, у Општинској управи је предвиђено укупно 56 запослених што је дефинисано Кадровским планом општине за ову годину. Тренутно у Управи ради 47 службеника и три намештеника а планира се пријем још шест запослених из расформираног предузећа "Дирекција за изградњу". Донете су и бројне одлуке о прибављању непокретности у јавну својину, како парцеле које су планиране за проширење гробља у Лучанима и Рогачи тако и непокертности на којима је у претходним временима изграђена инфраструктура а власницима парцела нису исплаћене надокнаде.

                Председница општине, обавестила је Општинско веће да је потписала Протокол о сарадњи 17 градова и општина у сливу Западне Мораве. Протокол је потписан у циљу смањења заједничких ризика од катастрофа у периоду 2015-2030. година као и брзог опоравка након елементарних непогода и других несрећа. Овим документом, градови и општине потписнице су се обавезале да интензивно развијају једнице цивилне заштите, прикупљају и размењују податке између потписница и републичких установа, заједнички планирају инфраструктуралне мере у случају поплава и других непогода.

JoomShaper