Организована завршна конференција пројекта “Наша имовина подржава наш развој“

   DSC 0019       DSC 0021

Лучани, 02.02.2015. – Председник Привременог органа општине Лучани, мр Милош Веланац, отворио је данас завршну конференцију за пројекат „Наша имовина подржава наш развој“. Овом догађају присуствовали су представници локалних самоуправа општина Лучани, Ариље и Горњи Милановац.

Општине Лучани, Горњи Милановац и Ариље заједнички су реализовали пројекат „Наша имовина подржава наш развој“ у оквиру програма ЕU Exchange 4 програма који финансира Европска унија, а спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО).

Пројектом је реализовано успостављење правног оквира за ефикасније управљање имовином усвајањем 12 ревидираних локалних аката; успостављене организационог оквира и изградња професионалних капацитета за попис, упис и управљање имовином у општинским управама Лучани, Горњи Милановац и Ариље, анализа постојећих и неопходних ресурса са предлогом оптималног решења, изградња професионалних капацитета запослених у општини (60 запослених обучени), набављена опрема и софтвер, прикупљење и обрада података о јавној својини и процена статуса инфраструктурних система у општинама Лучани, Горњи Милановац и Ариље, поднети захтеви за упис 21.496 имовинских јединица, односно 12.494 НЕП обрасца Републичкој дирекцији за имовину, формирана база података о јавној својини у све три партнерске општине.

Укупна вредност пројекта износи 207.529,92 евра. Пројекат је трајао 12 месеци. Крајњи корисници пројекта су грађани, приватни инвеститори и предузетници.

Кроз доношење Закона о јавној својини у 2011. години, створени су услови на националном нивоу за локалне самоуправе да добију власништво над имовином и да се успостави ефикасан систем управљања имовином која је од великог значаја за целу заједницу. Због свог значаја, за локалне самоуправе и за интеграционе процесе Србије за ЕУ​​, процес пописа имовине је подржан од стране Делегације Европске уније и Савета Европе.

Контакт особа: Милан Парезановић, административни асистент, телефон: 032/515-0624, e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .   

DSC 0016           DSC 0018

JoomShaper