Одржан други координациони састанак пројектног тима у пројекту „Наша имовина подржава наш развој“

IMG 2113 Large     

Представници координационог тима на пројекту “Наша имовина подржава наш развој“ из општина Лучани и Ариље, били су у среду 06. марта 2014.гости чланова координационог тима из општинеГорњи Милановац, где је одржан трећи радни састанак овог координационог тима.

Пројекат се реализује у оквиру програма Exchange 4, и финансиран је средствима Делегације Европске уније, а односи се на попис имовине која је у власништву локалних самоуправа. Иначе, законска обавеза локалних самоуправа је да изврши попис своје имовине до септембра месеца текуће године.

Чланове тима поздравио је председник општине Милисав Мирковић, пожелевши свима успешан рад, нагласивши да је од изузетног значаја што све три општине заједнички спроводе овај пројекат обзиром да традиционално имају добру сарадњу у размени знања и искустава. Очекивања председника Мирковића су да и у наредном периоду све три општине буду део неког новог пројекта без обзира ко ће бити носилац пројекта, а ко коапликант, само да је интерес и корист локалних самоуправа вишестрана.

Испред Општине Лучани обратио се помоћник председника општине Лучани и Менаџер пројекта „Наша имовина подржава наш развој“ Веселин Јовановић који је дао и уводне смернице за ток састанка на коме су разматрани правци спровођења и реализације овог вредног и значајног пројекта за све три општине учеснице.

Други по реду координациони састанак, одржан је са циљем упознавања координационог тима све три општине са даљим активностима на пројекту. Договорена је комуникациона шема и формиран је комуникациони тим, а сагледане су процедуре јавних набавки које ће бити спроведене на пројекту.

Обавеза општине Лучани као носиоца овог пројекту је да одлучујући допринос пројектном циљу и да сарађује у складу са принципима доброг управљања. Софтвер који ће бити обезбеђен средствима из пројекта, а који ће се користити за унос података, остаће у власништву општине после завршеног пројекта.

JoomShaper