joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У Лучанима одржан програм обуке о родној равноправности

Повереник за заштиту равноправности у сарадњи са Норвешком амбасадом, спроводи пројекат "Јачање локалних антидискриминационих капацитета и институционалних капацитета Повереника за заштиту равноправности" са циљем промовисања и јачања равноправности на свим пољима и стварања бољих и праведнијих услова за живот свих грађана и грађанки у локалним заједницама.

Опширније: У Лучанима одржан програм обуке о родној равноправности

Веће разматрало извршење буџета и план регулације поводом изградње ауто пута

Општинско веће општине Лучани је на својој 86. седници, која је одржана у среду 21. новембра, најпре разматрало извештај о реализацији програма пословања ЈП "Рзав"  Ариље за девет месеци пословања у овој години. У извештају се наводи да је у наведеном периоду испоручено 12,5 милиона метара кубних здраве пијаће воде  што је за 425 хиљада више од планиране количине. Укупан приход остварен  је у износу од 203 милиона динара, што је за 1,7% више а укупни расходи овог предузећа у наведеном периоду износе 195 милиона   па је исказан добитак у пословању од 8 милиона динара. Током ове године у инвестирање бране Сврачково из средстава предузећа је уложено 11 милиона динара док је  из удружених  средстава општина Пожега, Ариља, Лучани, Горњи Милановац и града Чачка, финансирано 226 милиона динара. 

Опширније: Веће разматрало извршење буџета и план регулације поводом изградње ауто пута

ОПШТИНА ЛУЧАНИ ОБЈАВЉУЈЕ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА БЕСПОВРАТНУ ИСПОРУКУ МИНЕРАЛНОГ ЂУБРИВА KAN 27 % N ИЗ РЕПУБЛИЧКИХ РОБНИХ РЕЗЕРВИ

На основу Закључка Владе 05 број: 339-9528/2018 од 11.10.2018. године и на основу допуне и измене Закључка Владе 05 број: 339-11019/2018 од 16.11.2018.године Општина Лучани оглашава бесповратну испоруку 100.000 кг минералног ђубрива KAN 27 %  N физичким лицима – носиоцима пољопривредног газдинства са територије општине Лучани.

Опширније: ОПШТИНА ЛУЧАНИ ОБЈАВЉУЈЕ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА БЕСПОВРАТНУ ИСПОРУКУ МИНЕРАЛНОГ ЂУБРИВА KAN 27 % N ИЗ...

ЈАВНИ УВИД У НАЦРТ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ДЕО НАСЕЉЕНОГ МЕСТА ОВЧАР БАЊА

У складу са чланом 50. Закона о планирању и изградњи („Службени гласник РС”, бр. 72/09, 81/09 - исправка, 64/10 - УС, 24/11, 121/12, 42/13 - УС, 50/13 -УС, 98/13 – УС, 132/14, 145/14 и ), чланом 19. Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС“, бр. 135/04 и 88/10) и чл. 54-67. Правилника о садржини, начину и поступку израде докумената просторног и урбанистичког планирања („Службени гласник РС“, број 64/15) оглашава

Опширније: ЈАВНИ УВИД У НАЦРТ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ДЕО НАСЕЉЕНОГ МЕСТА ОВЧАР БАЊА

Реанимобил за Дом здравља

Председница oпштине Лучани, Весна Стамболић уручила је данас Дому здравља реанимобил, који од оснивања није имао овакво санитетско возило.  

Опширније: Реанимобил за Дом здравља

Државни секретар о формирању општинске Канцеларије за младе

Након прошлонедељне посете министра омалдине и спорта Вање Удовичића и најаве за отварање Канцеларије за младе, данас је уследила и посета државног секретара и помоћника министра задужених за ову област.

Опширније: Државни секретар о формирању општинске Канцеларије за младе

У Лису отворен споменик страдалим ратницим

У Лису се свечано отворен споменик страдалим ратницима у ратовима од 1912 - 1918. и 1941 - 1945. године. Венац на споменик положили су председница Општине Лучани, Весна Стамболић и председник Општинског одбора СУБНОР-а, Спасоје Милованчевић.

Опширније: У Лису отворен споменик страдалим ратницим

Министар спорта и омладине у Лучанима

Министар спорта и омладине, Вања Удовичић је посетио општину Лучани и са председницом општине Весном Стамболић обишао средњу школу у Лучанима у оквиру које се налази недовршена спортска хала.

Опширније: Министар спорта и омладине у Лучанима

Асвалтирање путева према утврђеним приоритетима

Директор ЈП Србија путеви, Зоран Дробњак је посетио општину Лучани и обишао путни правац Марковица - Дучаловићи, који ће бити први асвалтиран.

Дробњак је овом приликом истакао да је Влада РС и Министарство инфраструктуре, заједно са ЈП Србијапутеви издвојила 125 милиона динара за асвалтирање 25 километара путева у општини Лучани што представља 14 путних праваца који су стављени у приоритет.

Опширније: Асвалтирање путева према утврђеним приоритетима

Државни секретар Министарства пољопривреде у посети општини Лучани

Државни секретар у Министарству пољопривреде, Жељко Радошевић, обишао је општину Лучани, упознавајући лучанске пољопривреднике са свим погодностима подстицајних средстава које држава нуди.  

Радошевић је истакао  је препознат значај субвенционих мера, јер у односу на прошлогодишњих 760 захтева, ове године на адресу министарства стигао је чак 1271 захтев. 

Опширније: Државни секретар Министарства пољопривреде у посети општини Лучани

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top