joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Веће усвојило извештаје и планове рада јавних установа

На 30 седници Општинског већа општине Лучани, која је одржана данас, разматран је и усвојен најпре, програм рада Међуопштинског историјског архива у коме је прецизирана заштита архивске грађе и регистратурског материјала, пријем и смештај архивске грађе, сређивање и обрада као и техничка заштита архивске грађе. У редовном програму рада архива у Чачку наведено је и обавезно снимање грађе и фонотека, информисање и коришћење архивске грађе и издавачка делатност.

Опширније: Веће усвојило извештаје и планове рада јавних установа

НАЈВЕЋИ ПРОЈЕКТИ ТОКОМ 2019. И У 2020. ГОДИНИ

Највећа улагања током 2019. године у општини Лучани везана су за асвалтирање бројних путних праваца. Наиме, ове године у општинске путеве првог и другог реда и некатегорисане путне правце уложено је близу 800 милиона динара, од чега је преко 750 милиона динара из буџета Републике Србије. Путна мрежа износи око 800 км, а ми смо успели да асфалтирамотоком укупно 92 километара пута које је обавило и финансирало јавно предузеће "Путеви Србије".

Опширније: НАЈВЕЋИ ПРОЈЕКТИ ТОКОМ 2019. И У 2020. ГОДИНИ

Скупштина усвојила буџет за наредну годину

Скупштине општине Лучани је одржала 13.седница на којој су одборници једногласно усвојили предлог одлуке о буџету општине Лучани за 2020. годину. Реални приходи буџета планирани су у износу од 780 милиона а расходи 759 милиона динара, па је предвиђен суфицит од око 20 милиона динара.

Опширније: Скупштина усвојила буџет за наредну годину

Веће поново предложило Миленковића за директора ЈП "Драгачево путеви"

Општинско веће је на својој 28. седници, најпре разматрало предлог одлуке о одређивању матичних подручја на територији општине Лучани. Према новој одлуци уместо досадашњих четири матична подручја одређена су два, Лучани и Гуча. Матично подручје Лучани чине насељена места: Дљин, Ђераћ, Крстац, Лисице, Лучани (варошица), Лучани (село) , Пухово, Дучаловићи, Марковица, Негришори, Ртари, Лис и Доња Краварица и и матично подручје Гуча које чине насељена места: Вича, Кривача, Горачићи, Губеревци, Живица, Горњи и Доњи Дубац, Горња Краварица, Гуча варошица и село, Турица, Тијање, Граб Рогача, Зеоке, Рти, Властељице, Каона, Милатовићи, Бели Камен, Вучковица, Котража и Пшаник. Иначе и даље ће се моћи добити изводи из матичних књига у досадашњим матичним местима док ће промене матичних података моћи да се врше искључиво у матичним подручјима у Лучанима и Гучи.

Опширније: Веће поново предложило Миленковића за директора ЈП "Драгачево путеви"

Почиње реконструкција средње школе у Гучи

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић је потписао уговор о грађевинским радовима на реконструкцији и адаптацији објеката средње школе "Драгачево" у Гучи са партерним уређењем. Уговор је вредан 275 милиона и потписан је са извођачем радова "WD CONCORD WESTDOO" из Београда који је одабран поступком јавне набавке радова.

Опширније: Почиње реконструкција средње школе у Гучи

ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ ЗА 2020. ГОДИНУ

Позивају се сви заинтересовани грађани, физичка и правна лица, јавна предузећа, установе и организације чији је оснивач општина Лучани, као и сви други заинтересовани субјекти да учествују у јавној расправи о Нацрту одлуке о буџету општине Лучани за 2020. годину, у делу који се односи на планирање инвестиција у одлуци о буџету.

Поступак јавне расправе ће трајати од 10.12.2019.године до 11.12.2019. године. Предлози, примедбе, сугестије и мишљења могу се доставити на емаил адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Нацрт одлуке о буџету општине Лучани за 2020. годину биће објављен на интернет страници општине Лучани:www.lucani.rs.

Јавна расправа ће се организовати у канцеларији број 23 у згради општине Лучани, у уторак 10.12. 2019. године у периоду од 12 до 14 часова.

za

Веће донело програме пословања Рзава и Библиотеке и извршило прерасподелу средстава

Општински већници су на данашњој,  26. седници разматрали програме пословања за наредну годину ЈП "Рзав" Ариље и Библиотеке општине Лучани, затим програм коришћења буџетске помоћи као и план инвестиција за изградњу бране и акумулације "Ариље-профил Сврачково" у наредној години. Дата је и сагласност на трећи и четврти ребаланс финансијког плана Дома здравља за ову годину, као и донет закључак о прерасподели средстава за спорт и спортских клубова за 2019. годину. На овој седници донета је и одлука о утврђивању назива улица и заселака на територији општине Лучани. Дата је сагласност на план управљања заштићених природних добара у Драгачеву као и предлог о приступању општине Лучани традиционалној смотри  физичке културе МОСИ. 

Опширније: Веће донело програме пословања Рзава и Библиотеке и извршило прерасподелу средстава

Донета одлука о новим пореским стопама и усвојени извештаји о раду јавних предузећа

Дванаеста седница Скупштине општине Лучани одржана је у петак, 29. новембра на којој су, између осталог, разматране следеће тачке дневног реда: Разматрање извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавног предузећа за водоснабдевање „Рзав“ Ариље за период од првих девет месеци; разматрање извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП „Дубоко“ Ужице за исти период; разматрање предлога одлуке о изменама и допунама финансијског плана ЈП "Драгачево путеви" у овој години; разматрање предлога одлуке о изменама и допунама финансијског плана Културног центра општине Лучани за 2019. годину; разматрање предлога одлуке о изменама и допунама финансијског плана Црвеног крста општине Лучани за 2019. годину;

Опширније: Донета одлука о новим пореским стопама и усвојени извештаји о раду јавних предузећа

Општинско веће донело одлуку о ребалансу буџета

Данас је оржана 23. седницу Општинског већа на којој је најпре разматран и усвојен извештај о раду ЈКП "Комуналац" Лучани за првих девет месеци. У извештају је наведено да највећи део прихода ЈКП " Комуналац" остварује од вршења услуга дистрибуције воде и изношења смећа, што је око 85 одсто укупних прихода, затим од погребниг услуга и закупа гробних места у Лучанима и Гучи као и од услуга грејања у Гучи.За првих девет месеци остварен је приход од око 80 милиона што је око 90 одсто планираног прихода. Средства од 12 милиона субвенција су употребљена за набавку половне опреме, неопходне за ефикаснији рад јавног предузећа.

Опширније: Општинско веће донело одлуку о ребалансу буџета

У оквиру пројекта "Засад за заједницу" подељене саднице малине и боровнице

Поделом садница малине и боровнице приводи се крају овогодишњи циклус пројекта Засад за заједницу коју, по други пут, успешно реализују удружење грађана ИДЦ из Београда и општина Лучани. Средства су и ове године обезбедиле општина Лучани и општина Цоликон из Цириха.

Опширније: У оквиру пројекта "Засад за заједницу" подељене саднице малине и боровнице

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top