joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Штаб поднео извештај о активностима током епидемије

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је у уторак 27. маја, одржао своју 92 седницу на којој су детаљно разматране спроведене активности током ванредног стања условљеног корона вирусом. 

Опширније: Штаб поднео извештај о активностима током епидемије

ИНВЕСТИЦИЈЕ У ТОКУ

Уређивање водотокова другог реда

У општини Лучани у току је уређење водотокова другог реда које ће бити завршено за четири месеца.

“ Уређење водотокова другог реда ради се на Лучанском потоку, реци Драгачици, потоку кроз Гучу и реци Добрици. Вредност радова је 120 милиона динара, а средства је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима “, изјавио је председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

Опширније: ИНВЕСТИЦИЈЕ У ТОКУ

Центру за социјални рад, донација два аутомобила

Општина Лучани је данас уручила кључеве два путничка аутомобила Центру за социјални рад општине Лучани у Гучи. Ради се о аутомобилима марке Дачија сандеро 2019. годиште, чија укупна вредност је 3,5 милиона динара. Аутомобили су обезбеђени у оквиру програма мера популационе и демографске политике које спроводи Министарство задужено за демографију и општина Лучани.

Опширније: Центру за социјални рад, донација два аутомобила

ИЗЛАГАЊЕ ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

На основу члана 14.став 1 и чл.15 и 21. Закона о јединственом бирачком списку („Службени гласник РС“ број 104/09 и 99/11) , тачака 8., 9. и 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку („Службени гласник РС“, бр.15/12 , 88/18 и 67/20), и Одлуке о измени одлуке о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине РС (Сл.гласник РС“ , број 68/20) расписаних за 21.јун 2020.године, Општинска управа општине Лучани, наставља

ИЗЛАГАЊЕ ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

Опширније: ИЗЛАГАЊЕ ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

Услуга е-Вртић

Грађани општине Лучани од сада на потпуно електронски и бесплатан начин могу да пријаве децу за упис у предшколску установу/ предшколске установе.

Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе. Родитељ више не мора да одлази на разне шалтере приликом пријаве детета у предшколску установу, већ пријаву може да обави електронски на Порталу еУправа.

Опширније: Услуга е-Вртић

Веће разматрало планове Дома здравља и Комуналца и извештај о раду Центра за социјални рад

Општинско веће општине Лучани је данас одржало своју 39. седницу на којој је најпре, минутом ћутања одало пошту преминулом Радовану Илићу, бившем председнику општине у периоду од 1997 -2004. године.

Опширније: Веће разматрало планове Дома здравља и Комуналца и извештај о раду Центра за социјални рад

Листа вредновања и рангирања пријављених програма

Комисија за избор програма удружења на основу Одлуке о расписивању Јавног конкурса за достављање пријава ради доделе средстава за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса који реализују удружења средствима из буџета Општине Лучани у 2020. години извршила је пријем, отварање и административну проверу пристиглих пријава програма и сачинила овај извештај.

ТЕКСТ ИЗВЕШТАЈА

ОБАВЕШТЕЊЕ О НАСТАВКУ ИЗЛАГАЊА ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

На основу члана 14.став 1 и чл.15 и 21. Закона о јединственом бирачком списку („Службени гласник РС“ број 104/09 и 99/11) , тачака 9. и 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку („Службени гласник РС“, бр.15/12 и 88/18), и Одлуке о измени одлуке о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине РС (Сл.гласник РС“ , број 68/20) расписаних за 21. јун 2020.године, Општинска управа општине Лучани, наставља

Опширније: ОБАВЕШТЕЊЕ О НАСТАВКУ ИЗЛАГАЊА ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

ПРЕПОРУКА ПРИВРЕДНИМ СУБЈЕКТИМА

На основу члана 41. став 5. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“, број 87/2018) и члана 43. став 4. тачка 7 и 13. Одлуке о образовању Општинског Штаба за ванредне ситуације Општине Лучани („Службени гласник општине Лучани“, број 7/10,8/12, 6/13,8/14,19/14,10/15,12/15 и 5/18), Пословника о раду Општинског Штаба за ванредене ситуације Општине Лучани од 07.03.2012.године, Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани на телефонској седници одржаној 27.04.2020. донео је следећу

Опширније: ПРЕПОРУКА ПРИВРЕДНИМ СУБЈЕКТИМА

Општини Лучани од данас без оболелих од COVIDA – 19

Општина Лучани на данашњи дан нема оболелих од корона вируса. У самоизолацији се налази 17 лица, док су три особе које су до сада регистроване на наведени вирус од данас негативне на тест вируса COVID 19.

Опширније: Општини Лучани од данас без оболелих од COVIDA – 19

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА

ПОШТОВАНИ СУГРАЂАНИ,

Поздрављам вас традиционалним хришћанским поздравом ХРИСТОС ВАСКРСЕ уз жељу да се више него икада држимо исконских хришћанских вредности, посвећених међусобној толеранцији и поштовању.

Васкрс је празник живота и симбол наше наде да ћемо, као и увек кроз историју српског народа, превазићи пошаст која је запосела нас и цео свет.

Зато пронађимо љубави, храбрости и снаге да истрајемо, помогнемо болеснима и немоћнима и наставимо да живимо у заједништву и благостању.

ПРЕПОРУКА ЗА ПОШТОВАЊЕ ПРОПИСАНИХ МЕРА

На основу члана 41. став 5. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“, број 87/2018) и члана 43. став 4. тачка 7 и 13. Одлуке о образовању општинског Штаба за ванредне ситуације општине Лучани („Службени гласник општине Лучани“, број 7/10,8/12, 6/13,8/14,19/14,10/15,12/15 и 5/18), Пословника о раду Општинског Штаба за ванредене ситуације Општине Лучани од 07.03.2012. године, Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани на телефонској седници одржаној 16.04.2020. донео је следећу

Опширније: ПРЕПОРУКА ЗА ПОШТОВАЊЕ ПРОПИСАНИХ МЕРА

Обавештење о контакт телефонима у току трајања 84-часовне забране кретања

Поштовани суграђани, 

У периоду од петка 17.04. до уторка,  21. априла 2020. године, а у време забране кретања грађана Републике Србије, све информације можете добити на контакт телефоне: 


Катарина Ковановић 0640704243 и

Никола Синђелић 0655080777.

 

Општинска управа општине Лучани

У Лучанима редовна дезинфекција јавних површина

Дезинфекција улица и најважијих локација свакодневно се обавља већим насељеним местима у општини Лучани За дезинфекцију су задужени запослени у ЈКП „Комуналац“ Лучани. Најактивнији су током полицијског часа, јер тада саобраћаја и пролазника нема, будући да грађани општине Лучани дисциплиновано поштују све прописане мере.

Опширније: У Лучанима редовна дезинфекција јавних површина

Почела са радом еПијаца Србије

Од данас у 12 часова почела је са радом Електронска пијаца Србије. Сви заинтересовани грађани могу, уз једноставну регистрацију, да купе најразноврсније воће, поврће, месо, сиреве, млеко, јаја, мед, као и низ других традиционалних српских прехрамбених производа. Поручена роба им може бити испоручена директно од стране произвођача, али и помоћу бројних курирских служби.

Опширније: Почела са радом еПијаца Србије

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top