joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

РЕШЕЊЕ О ПРИВРЕМЕНОЈ ОБУСТАВИ ИЗВРШЕЊА ПОЈЕДИНИХ РАСХОДА И ИЗДАТАКА

На основу члана 46. став 1. тачка 2. Закона  локалној самоуправи ("Сл. гласник РС" број 129/07, 83/14 - др. закон, 101/16 и 47/18), члана 62. став 1. Закона о буџетском систему ("СЛ. гласник РС", број 54/09... и 72/19) члана 75. став 1. тачка 2. Статута општине Лучани ("Сл. гласник општине Лучани", број 16/18), члана 23. Одлуке о буџету општине Лучани за 2020. годину ("Сл. гласник општине Лучани", број 18/09) и Закључака Владе Републике Србије,

Опширније: РЕШЕЊЕ О ПРИВРЕМЕНОЈ ОБУСТАВИ ИЗВРШЕЊА ПОЈЕДИНИХ РАСХОДА И ИЗДАТАКА

Штаб интензивно спроводи прописане мере

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани интензивно и доследно ради на спровођењу прописаних мера Владе Републике Србије као и локалних мера и закључака.

Опширније: Штаб интензивно спроводи прописане мере

Формиран оперативни тим за социјално угрожене у општини Лучани

Током ванредног стања, општина Лучани је посебан акценат ставила на тежак положај социјално угрожених категорија, а који у овим отежаним, ванредним околностима не сме бити додатно погоршан.

Опширније: Формиран оперативни тим за социјално угрожене у општини Лучани

У ЛУЧАНИМА У ТОКУ ДЕЗИНФЕКЦИЈА ЈАВНИХ ПОВРШИНА И СТАМБЕНИХ ЗГРАДА

Општинско јавно комунално предузеће „Комуналац“ јутрос је почело интензивну дезинфекцију свих јавних површина у насељеном месту Лучани.

Наиме, јуче је, одмах након потврде о још једном зараженом суграђанину почела припрема дезинфекционог раствора натријум хипохлорита. Ово средство општина је добила јуче а након седам дана од када је извршила поруџбину. Стигла је количина од једне тоне концентрованог средства које ће у односу један према десет бити разблажено са водом, тако да се тренутно располаже са 10 хиљада литара дезинфекционог средства.

Опширније: У ЛУЧАНИМА У ТОКУ ДЕЗИНФЕКЦИЈА ЈАВНИХ ПОВРШИНА И СТАМБЕНИХ ЗГРАДА

У Лучанима двоје оболело, предузете све прописане мере

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је одржао седницу Штаба за којој је председник општине Миливоје Доловић обавестио чланове Штаба да су две особе са територије наше општине заражене корона вирусом.. То је данас потврдила надлежна чачанска санитарна инспекција. Оба пацијента се тренутно налазе у чачанској болници под сталном медицинском негом.

Опширније: У Лучанима двоје оболело, предузете све прописане мере

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УПУТИО АПЕЛ ГРАЂАНИМА

Председник Општине Лчани, Миливоје Доловић, позвао је све грађане да се придржавају свих мера које доноси Влада и Председник Републике Србије. Штаб за ванредне ситуације општине Лучани предузима све мере у смислу заштите грађана током ванредног стања како би помогао угроженој друштвеној групи, као и социјално угроженим лицима.

Опширније: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УПУТИО АПЕЛ ГРАЂАНИМА

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ДОНЕО ОДЛУКУ И ЗАКЉУЧАК

Данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Лучани на којој су донети следећи закључци:

- Да се формира оперативни тим за сагледавање стања и решавање потреба социјално угрожених и осетљивих категорија становништва на територији општине Лучани;

- Да се формира оперативни тим за сагледавање стања и решавање потреба старијих од 65 година на територији општине Лучани;

- Да се командант штаба обрати Републичком фонду за здравствено осигурање и искаже потребу за заштитним средствима и средствима за дезинфекцију.

Опширније: ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ДОНЕО ОДЛУКУ И ЗАКЉУЧАК

ОБАВЕШТЕЊЕ - ПОДНОШЕЊЕ ПОДНЕСАКА

Поштовани суграђани,

Сходно закључку Владе Републиек Србије број 53-2561/2020 од 16. марта 2020. године у коме се наводи:

Обуставља се рад са странкама путем непосредног контакта,

спроводи се до дана престанка ванредног стања.

Локална самоуправа је у обавези да на својој интернет страници објави адресе електронске поште за подношење поднесака грађана.

Општина Лучани објављује овлашћене интернет адресе:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.      Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

РЕШЕЊЕ О РАСПОДЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПОЛИТИКЕ

На основу члана 44 Закона о локалној самоуправи ("Сл. гласник РС" бр. 129/07, 83/14-др. закон, 101/16 и 47/18) члана 35. Став 1. Одлуке о буџету општине Лучани за 2020. годину ("Сл. гласник општине Лучани" бр. 15/18) и Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Лучани за 2020. годину ("Сл. гласник општине Лучани" бр. 4/20),

Опширније: РЕШЕЊЕ О РАСПОДЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПОЛИТИКЕ

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОЗИВ ГРАЂАНА

Бројеви телефона на територији општине Лучани за пријаву грађана старијих од 65 година којима је потребна достава лекова, хране, намирница и других потреба, за информисање о корона вирусу и бројеви Црвеног крста Лучани.

Опширније: ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОЗИВ ГРАЂАНА

ОПШТИНА ЛУЧАНИ - НАРЕДБЕ И ПРЕПОРУКЕ

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије, Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани је донео више наредби и препорука које треба да допринесу спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID-19 на територији општине Лучани, и то:

Опширније: ОПШТИНА ЛУЧАНИ - НАРЕДБЕ И ПРЕПОРУКЕ

Одборници определили више новаца за пољопривреднике и стипендисте

Одборници Скупштине општине Лучани су одржали редовно заказану 15. седницу на којој су данас разматрали 27. тачака дневног реда. Најпре су усвојени извештаји о раду ЈП "Рзав" Ариље" и ЈКП "Дубоко" Ужице у претходној години.  

Опширније: Одборници определили више новаца за пољопривреднике и стипендисте

Предлог Већа Скупштини: Зоран Вучићевић директор ЈКП "Комуналац"

Након спроведеног конкурса, Општинско веће општине Лучани је на својој 36. седници дало предлог Скупштини општине да за директора ЈКП "Комуналац" Лучани именује Зорана Вучићевића из Ђераћа, на период од четири наредне године.

Опширније: Предлог Већа Скупштини: Зоран Вучићевић директор ЈКП "Комуналац"

Веће донело одлуке из области цивилне заштите и туризма

Веће донело одлуку о потписивању међуопштинских споразума

Одлука о усвајању споразума о сарадњи у области смањења ризика од катастрофа и послова развоја цивилне заштите градова и општина у сливу Западне Мораве донета је, између осталог, на јучашњој седници Општинског већа општине Лучани.

Опширније: Веће донело одлуке из области цивилне заштите и туризма

Веће донело одлуке из области пољопривреде

Веће донело програм подршке пољопривредне политике

Општинско веће је на седници одржаној у понедељак 9 марта, донело и програм подршке за спровођење пољопривредне политике општине Лучани за текућу годину. Буџет за програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2020. години износи 36.350.000,00 динара. Овај буџет разврстан је кроз следеће општинске мере:

Опширније: Веће донело одлуке из области пољопривреде

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top