joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОДРЖАЛО 63. СЕДНИЦУ

Општинско веће општине Лучани је на данашњој седници најпре усвојило извештај о раду и дало сагласност на измене статута међуопштинског историјског архива којим је извршено усклађивање Статута са одлукама Закона о архивској грађи и то у делу који се односи на надлежности Архива, скраћени назив установе као и на саму делатност ове установе, затим на поступак именовања директора, каталог радних места и начин управљања и одлучиваа Управног, Надзорног већа и Стручног савета Установе.

Опширније: ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОДРЖАЛО 63. СЕДНИЦУ

ПОЗИВ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ БЕЗ ПРЕТХОДНОГ ЗАКАЗИВАЊА

Позив за  вакцинацију без претходног заказивања упутио је свим грађанима општине Лучани председник општине Лучани Миливоје Доловић и директор Дома здравља др Даница Стефановић.

Апел да грађани не чекају и да се вакцинишу јер је само брза и масовна вакцинација излаз из тешке ситуације, упутио је председник општине заједно са директором Дома здравља Лучани а након повећаног броја оболелих од ковид вируса  са појачаном клиничком сликом.

Опширније: ПОЗИВ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ БЕЗ ПРЕТХОДНОГ ЗАКАЗИВАЊА

За спортску халу у Лучанима, нових 27 милиона

Министарство за државну управу и локалну самоуправу је из републичког буџета издвојило 12 милиона док ће општина Лучани одвојити још 15 милиона динара за наставак радова на спорској хали у Лучанима.

Данас је председник општине, Миливоје Доловић са надлежним министарством за локалну управу   потписао уговор о финансирању наставка пројекта изградње и опремања спортске хале у Лучанима у вредности од 12 милиона динара  са удруженим општинским средствима у вредности од 15 милиона која су буџетом за ову годину и планирана.

Опширније: За спортску халу у Лучанима, нових 27 милиона

Одата пошта погинулим борцима у ратовима од 91 - 99

Поводом 24. марта – Дана сећања на жртве НАТО бомбардовања, представници локалне самоуправе,  Удружења ратних војних инвалида, СУБНОР-а и породица погинулих бораца општине Лучани,  одали су пошту и положили цвеће на спомен - чесму погинулима у ратовима 1991 – 1999. године у Гучи.

Опширније: Одата пошта погинулим борцима у ратовима од 91 - 99

Скупштина усвојила програм пољопривреде

05.03.2021. На седници Скупштине општине Лучани, 20. по реду, разматран је и, између осталог, усвојен Програм подршке пољопривреди за 2021.годину, за који је у општинској каси опредељено 45,3 милиона динара што је до сада највише средстава за ову област.

Како је навео председник општине Миливоје Доловић, локална самоуправа је препознала интерес да, из године у годину, издваја све више средстава за пољопривреду.

Опширније: Скупштина усвојила програм пољопривреде

Општина формирала Одсек за пољопривреду и руарални развој

Општинско веће општине Лучани је на данашњој седници донела одлуку о изменама и допунама одлуке о Општинској управи општине Лучани којом се предвиђа формирање Одсека за пољопривреду и рурални развој општине Лучани.

Опширније: Општина формирала Одсек за пољопривреду и руарални развој

Веће утврдило предлог програма подршке пољопривреди

Општинско Веће је на данашњој седници разматрало и усвојило извештаје о раду међуопштинских јавних предузећа као и бројне планове рада општинских установа. Посебан акценат на овој седници је стављен на програм подршке пољопривреди и руралном развоју ооштине Лучани за 2021. годину.

Опширније: Веће утврдило предлог програма подршке пољопривреди

Штаб укинуо ванредну ситуацију на територији општине Лучани

Општински штаб за ванредне ситуације је на својој данашњој седници донео одлуку о укидању ванредне ситуације на територији општине Лучани која је уведена крајем новембра прошле године, имајући у виду значајно бољу ситуацију везану за ширење епидемије Ковид 19. Тренутно се лечи 51 лице од актуелног вируса. У последњих десет дана регистровано је до 20 оболелих а за последњих три месеца укупно 1240 оболелих од вируса. Само током децембра, од овог вируса је оболело око 700 људи. До сада је 1162 наша суграђана примило вакцину. Пријава за имунизацију се редовно и искључиво обавља преко републичког кол центра или е-управе.

Опширније: Штаб укинуо ванредну ситуацију на територији општине Лучани

Завршена регулација опшинских водотокова другог реда

Локална самоуправа је у потпуности завршила регулацију водотокова другог реда на територији општине Лучани, која је трајала од априла прошле године. Целокупна инвестиција реализована је уз помоћ Канцеларије за јавна улагања, а вредност инвестиције била је 120 милиона динара. Извођач радова је била „Водопривреда“ Пожаревац, а радови су изведени квалитетно и у задатим роковима.

Опширније: Завршена регулација опшинских водотокова другог реда

Веће усвојило план рада историјског архива и туристичке организације

Општинско веће општине Лучани је одржало своју 59. седницу на којој је најпре разматрало програм рада међуопштинског архива за град Чачачк и општине Лучани и Горњи Милановац за 2021. годину. У овом документу се наводи да је архив у Чачку почео са радом 1948. године евидентирањем ималаца архивске грађе и њеним прикупљањем у циљу спасавања од даљег пропадања, уништења и нестајања. Од тада до данас се врши свакодневно одлагање архивске грађе око 80 метара дужине у депое који су организовани на око 500 м2 а који су модернизовани и редовно се прилагођавају новим технолошким достигнућима.

Опширније: Веће усвојило план рада историјског архива и туристичке организације

Бесплатна андроид апликација за све Драгачевце

Општина Лучани је у оквиру националног пројекта управљања ризиком од елементарних непогода развила апликацију која ће служити за комуникацију са грађанима општине Лучани како у ванредним ситуацијама преко наредби и препорука тако и у редовним активностима, грађани ће примати сервисне информације везане за активности наших јавних предузећа на терену”, рекао је председник општине Лучани Миливоје Доловић.

Опширније: Бесплатна андроид апликација за све Драгачевце

Путеви у Лучанима проходни, кварови на електро мрежи биће отклоњени до краја дана

На подручју општине Лучани сви општински путеви првог и другог реда су проходни, док месне заједнице уз помоћ горива које им је обезбедила општина Лучани од јутрос чисте некатегорисане путне правце, рекао је председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

Опширније: Путеви у Лучанима проходни, кварови на електро мрежи биће отклоњени до краја дана

ПРОДАЈА СЛУЖБЕНОГ ПУТНИЧКОГ ВОЗИЛА

На основу члана 27. Закона о јавној својини ( „Сл. Гласник РС“, бр.72/2011, 88/2013, 105/2014, 104/2016 – др. Закон, 108/2016, 113/2017 и 95/2018) и Одлука о давању сагласности за покретање поступка отуђења покретних ствари у својини општине Лучани („Сл. Гласник општине Лучани“, бр.13/2018 и 5/2019) и Одлуке Скупштине општине Лучани број 06-86-17/2020-I од 27.11.2020.године, Општинска управа општине Лучани објављује:

ОГЛАС О ПРОДАЈИ СЛУЖБЕНОГ ПУТНИЧКОГ ВОЗИЛА ПУТЕМ ЈАВНЕ ПРОДАЈЕ

 

ТЕКСТ ОГЛАСА
ИЗЈАВА

АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСАНЕ МЕРЕ

Штаб за ванредне ситуације заједно са Домом здравља у Лучанима апелује на грађане општине Лучани да је крајње време да почну да поштују прописане мере заштите од ковид вируса јер се у Лучанима бележи алармантан број оболелих са израженом клиничком сликом респираторних симптома. Зато је неопходно све контакте ставити у изолацију и да се смањи кретање потенционално инфицираних особа, закључује Штаб за ванредне ситуације.

Опширније: АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСАНЕ МЕРЕ

Решење о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2021. годину на територији општине Лучани

На основу члана 6. ставови 5. до 9. и члана 7а. Закона о порезима на имовину („Сл. гласник РС“, бр. 26/01, 45/02, 80/02, 135/04, 61/07, 5/09, 101/10, 24/11, 78/11, 57/12 - УС, 47/13, 95/18 и 86/19) и члана 85. тачка 9. Статута општине Лучани („Сл. гласник општине Лучани“ бр. 16/2018), Начелник општинске управе Лучани, дана 18. 11. 2020 , доноси

Р Е Ш Е Њ Е

о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2021. годину на територији општине Лучани

 

ТЕКСТ РЕШЕЊА

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top