joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

opstinazgrada    

Министар посетио Лучане

Трасу заштитног бедема на десној обали реке Бјелице, данас је обишао министар одбране Зоран Ђорђевић у пратњи председнице општине, Весне Стамболић са представницима локалне самоуправе и предузећа Србија воде и МБ – Наменске.

Председница је упозорила да су радови тренутно заустављени због падавина у последњих неколико дана али да ће, чим временске прилике дозволе, тешка мханизација наставити изградњу бедема која је отпочела пре петнаестак дана.

Горан Пузовић, директор, Србија вода -носиоца посла, је рекао да је рок за завршетак радова средина октобра. У наредним данима предстоји да се са представнивима локалне самоуправе и предузећа МБ – Наменска открију и безбедно детектују све подземне инсталације и према задатој динамици посла отвори траса за насип дужине 1800 метара, као и бетонског зида у дужини од 770 метара. Након тога следи и изградња црпних сатница и свих других технолошки везаних система, тако да током лета Лучани буду заштићени и безбедни од великих вода. Пузовић је навео и да је овим пројектом обухваћена изградња тунела од 300 метара на потоку Спило и црпне станице на Лучанском потоку. На левој обали реке Бјелице, у Ђераћу има два проблема, истиче Пузовић, један је везан за заштиту људи и ту ћемо видети са Министарством саобраћаја да се изврши реконструкција пута и подигне пут на заштитну висину. Тако ће са једне стране бити насип а с друге путна безбедна комуникација. Након тога следи израда пројектне документације за одговарајући мост који мештани називају Платица. Дакле, када будемо заштитили грађане, урадили бетонски зид и пут, онда ћемо видети која је то висина и какав објекат треба да буде, који ће повезати две обале реке а неће представљати проблем када се појаве велике воде - рекао је Пузовић.

Посета министра одбране Лучанима била је прилика да се затражи подршка и помоћ министарста и предузећа МБ Наменска, за изградњу пешачког моста и реализацију друге фазе радова на левој обали Бјелице, истакла је председница општине Стамболићева. Она наводи да су добијена обећања да се током лета, чим се буду стекли технички услови, који се односе на изградњу бетонског зида поред фабрике и пута у Ђераћу, почне са решавањем питања пешачког моста.

Овом приликом, министар одбране Зоран Ђорђевић обишао је погоне предузећа МБ – Наменска и упознао се са усвајањем нових производних технологија.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top