joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

opstinazgrada    

Министар пољопривреде разговарао са лучанским пољопривредницима

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић посетио је Лучане 12. марта и том приликом разговарао са председницом општинe, представницима локалне самоуправе и пољопривредним произвођачима. Министар је истакао да држава не може да одреди заштитну цену малине, али ће ресорно министарство формирати радну групу састављену од произвођача и откупљивача малине, како би се створио добар амбијент за ову и наредне године.

На састанку је, такође, речено да ће Национална лабораторија за контролу квалитета млека омогућити да се од 1. јануара наредне године млеко плаћа по квалитету, а биће обезбеђена и контрола откупа млека. Недимовић је прецизирао да ће наредних дана у Београду окупити све малинаре и хладњачаре, како би постигли стратешки договор о откупној цени малине за предстојећу, али и наредне сезоне. На питање пољопривредника да ли Министарство сме да изађе на црту откупљивачаима малине, Недимовић је одговорио да министарство сме да изађе на црту свима, па и хладњачарима. Министар је истакао да неће бити продаје земље странцима и поручио да ће бити заштићени домаћи власници земљишта. Министарство пољопривреде припрема нови систем субвенционисања нафте за пољопривреднике, који ће бити у примени од наредне године. Систем ће функционисати на принципу платних картица и пољопривредници ће добијати субвенцију у складу са њиховом производњом, најавио је Недимовић.

Недимовић је пољопривредницима представио аграрне мере Министарства пољопривреде за 2017. годину, међу којима је посебан акценат ставио на оне које нису биле заступљене у досадашњим програмима. Први пут ће чланице регистрованих пољопривредних домаћинстава добити плаћено породиљско одсуство. Ова мера ће бити спроведена у сарадњи са Министраством рада. Жене које се баве пољопривредом ће бити у могућности да узму кредите по повољнијој каматној стопи, свега један одсто - рекао је Недимовић, посебно истичући да је воћарство перспектива Србије, а посебно производња јагодичастог и бобичастог воћа.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top