joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

opstinazgrada    

Општинско веће усвојило одлуку о цивилној заштити

На данашњој седници, Општинско веће Лучана је утрврдило одлуку о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине, којом се предвиђа именовање повереника цивилне заштите и њихових заменика у свим месним заједницама. Овом одлуком је предвиђено и формирање јединице цивилне заштите опште намене у форми чете, са четири вода, 12 одељења и укупно 120 припадника.

Наиме, лучанска локална самоуправа ће формирати јединице које ће бити оспособљене и опремаљене свом неопходном опремом за брзе интервенције у случају ванредних ситуација на овој територији. Јединице ће бити оперативне тако да за кратко време могу бити присутне и указати помоћ у било ком делу општине.

На овој седници је дефинисан и годишњи план рада општинског штаба Лучана којим су обухваћени организационо - плански послови, праћење стања у области заштите и спасавања, обучавање и опремање органа за заштиту и спасавање, план информисања као и сарадња са свим органима, привредним друштвима и грађанима и суседним штабовима и јединицама локалне самоуправе.

Усвојен је и оперативни план за одбрану од поплава вода другог реда. План садржи све податке потребне за ефикасно спровођење одбране од поплава потока и притока, затим критеријуме за проглашење одбраве од поплава, имена руководилаца и називе субјеката одбране, начин узбуњивања и обавештавања.

Веће је донело и годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини за текућу годину. Према овом програму, од укупне површине пољопривредног земљишта у државној својини је 1124 хектара, од чега је за давање у закуп око 1059 ха. Земљиште ће јавним огласом бити дато у закуп кроз надметања.

О донетим одлукама Већа, завршну рећ ће дати одборници Скупштине ошштине, на седници заказаној за петак, 17. март.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top