joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

opstinazgrada    

ВЕЋЕ ДОНЕЛО ОДЛУКУ О КУЋНОМ РЕДУ У СТАМБЕНИМ ЗГРАДАМА

Лучански општински већници су на својој данашњој седници донели одлуку о општем кућном реду у стамбеним и стамбено пословним зградама на територији општине Лучани, затим су допунили одлуку о мрежи дечијих вртића као и одлуку о организовању међуопштинског историјског архива.

Одлуком о кућном реду дефинисана су општа правила понашања у стамбеним зградама, обавезна за све станаре, чијим поштовањем ће се обезбедити ред, мир и сигурност у згради као и  правила коришћења заједничких делова зграде. Ова одлука предвиђа регистрацију свих стамбених заједница у заједнички регистар зграда као и именовање управника. Законски рок за регистрацију стамбене заједнице и именовање управника зграде  је 31. децембар ове године. Према одлуци, уколико станари у том периоду не изврше ргистрацију,  локалне самоуправе ће моћи да наметну професионалног управника док се сами станари зграде не организују и не повере те послове другом лицу.

У оквиру одлуке о мрежи дечијих вртића, формирана је још једна група припремног  предшколског програма у Марковици. Дакле, стекли су се услови да се предшколски програм  одвија и при издвојеном одељењу ОШ "Милан Благојевић" у Марковици.  Допуна одлуке о међуопштинском историјског архиву подразумевала је искључиво усклађивање  са законским одредбама. 

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top