joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

opstinazgrada    

СКУПШТИНА УСВОЈИЛА РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА ОВУ И ЗАВРШНИ РАЧУН ЗА ПРОТЕКЛУ ГОДИНУ

Минутом ћутања за преминулог радника МБ - Наменска Милојка Игњатовића почела је 20 седница СО Лучани. Одборници су се појединачном изјавом изјашњавали о уступању своје дневнице за породицу погинулог Милојка Игњатовића али и тешко повређеног радника Миливоја Миливојевића.Минутом ћутања за преминулог радника МБ - Наменска Милојка Игњатовића почела је 20 седница СО Лучани. Одборници су се појединачном изјавом изјашњавали о уступању своје дневнице за породицу погинулог Милојка Игњатовића али и тешко повређеног радника Миливоја Миливојевића.

На данашњој седници Скупштине општине Лучани усвојен је завршни рачун општине Лучани, чије је остварење у прошлој години било 82 одсто. Одборници су усвојили и први ребаланс буџета у овој години који се односи на суфинасирање више значајних пројеката са ресорним министарствима. Усвојен је програм мера подршке за спровођење политике руралног развоја општине за текућу годину у износу.

Завршни рачун за протеклу годину, који су одборници данас усвојили, тренутно је под ревизијом државне ревизорске куће. Буџет за протеклу годину је остварен 82 одсто у односу на план. На предлог одлуке о ребалансу буџета, одборничка група Двери је поднела два амандмана која се односе на повећање броја стипендија као и на повећање износа за новорођенчад. Предлози су одбијени због препоруке ревизорске куће и због недостатка средстава у буџету.

Први ребаланс буџета ове године је извршен због потребе суфинансирања пројеката са ресорним министарствима. Ребалансом је опредељено 20 милиона динара за атарске путеве, 4,9 милиона за социјалну заштиту, 23,6 милиона за пројекат енергетске ефикасности лучанског вртића и 11,5 милиона за реконструкцију зграде Општинске управе. Ребалансом се односи и на суфинансирање пројеката подршку брачним паровима за вантелесну оплодњу каи и на организацију 57. Драгачевског сабора трубача. Истакнуто је да је од Министарства туризма општина добила осам милиона за реализацију програмских садржаја Сабора, с тим да се из буџета определи осам милиона за паркинг током сабора.

Одборници су усвојили између осталог и одлуку о општем кућном реду стамбених и стамбено пословних објеката на територији општине Лучани. Усвојени су и програм мера подршке у области пољопривреде у износу од 21 милион динара. Програм се односи на субвенције за осигурање усева, плодова, засада, животиња као и набавку уматичених грла стоке.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top