joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

opstinazgrada    

Веће усвојило бројне предлоге одлука о прибављању непокретноси у јавну својину

Oпштинско веће је на данашњој седници најпре разматрало, а затим и усвојило дугорочне и средњорочне планове као и пословне стратегије регионалних предузећа ЈКП Дубоко Ужице и ЈП Рзав Ариље. Директори јавних предузећа су указали на законодавни и стратешки оквир предузећа, правце развоја и унапређења у предстојећем десетогодишњем периоду, на елементе унапређења рада и кадрова, политику цена услуга и план инвестиција јавних предузећа. Прихваћен је и ребаланс програма пословања ЈКП Дубоко за 2017. годину који предвиђа промене у финансијком плану за исплату солидарне помоћи запосленима у овом јавном предузећу.Oпштинско веће је на данашњој седници најпре разматрало а затим и усвојило  дугорочне и средњорочне планове као и пословне стратегије регионалних предузећа ЈКП Дубоко Ужице и ЈП Рзав Ариље. Директори јавних предузећа су указали на законодавни и стратешки оквир предузећа, правце развоја и унапређења у предстојећем десетогодишњем периоду, на елементе унапређења рада и кадрова, политику цена услуга и план инвестиција јавних предузећа. Прихваћен је и ребаланс програма пословања ЈКП Дубоко за 2017. годину који предвиђа промене у финансијком плану за исплату солидарне помоћи запосленима у овом јавном предузећу.


Чланови већа су на овој седници прихватили и низ одлука о прибављању непокретности у јавну својину општине. Ради се о одлукама о исплати надокнада власницима парцела које су заузете приликом изградње кружног тока,  обилазних путева као и  проширења улица у Гучи, приликом регулације корита Бјелице у Гучи и подасипања макадамског пута у  Гучи. Чанови већа су исказали негодовање  због тога што се из буџета сада исплаћују сва наведена заузећа земљишта која нису плаћана власницима а одвијала су се у претходним мандатима. Већници  су уз негодовање прихватили бројне предлоге одлука о покретањима поступака за прибављања непокретности у својину општине, карактеришући изразиту неодговорност претходних власти које нису испуњавале своје финансијске обавезе према власницима парцела. 


Бројна општинска питања и одлуке биће разматране на наредној седници Општинског већа, која је заказана за петак, 15. семптембар.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top