joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Скупштина општине Лучани је 27. новембра одржала своју 22. седницу на којој је између осталог, прихваћен предлог одлуке о држању домаћих животиња и кућних љубимаца на територији општине Лучани. Овом одлуком је предвиђен број кућних љубимаца који могу да се држе у стану, дворишту или у заједничком дворишту. Наиме, Законом о ветеринарству је регулисано да свака општина мора да има прихватилиште за псе. Изградња прихватилишта за псе захтева велика новчана средства и посебне услове, пре свега санитарне, а општина Лучани тренутно није у могућности да обезбеди такву локацију и изградњу прихватилишта. Овом одлуком општина Лучани је предвидела ситуацију да до тренутка изградње прихватилишта, морамо спроводити јавну набавку услуге хватања паса луталица који причињавају велике штете и зашта се много средстава из буџета издваја.

Одборници су одлучили да се о извршењу буџета општине Лучани за првих шест месеци ове године расправља на наредној седници Скупштине заједно са деветомесечним извештајем јер седници није присуствовао известилац, шеф финансија.

На седници су одборници усвојили и предлог годишњег плана мера на смањењу ризика од поплава на територији општине Лучани у 2017. години. Наиме, сачињена је пројектна документација за који смо од Канцеларије за јавна улагања добили 16,5 милиона. Са овим средствима смо извршили регулацију реке Горушице у Вичи, реке Добрице у Котражи, Пуховске реке у Пухову и потока Дупљај у Гучи. Пошто постоје новчана средства, планом је предвиђено да се уради и део Тијанске реке и да се заврше започети радови на Пуховској реци.

У наставку седнице, одборници су усвојили извештај о раду у 2016. години општинске управе, Правобранилаштва, општинских јавних предузећа и установа као и Општинског штаба за ванредне ситуације.

Због истека мандата досадашњег ВД директора Центра за култура општине Лучани, Наташе Мајсторовић, за новог ВД директора ове установе на овој седници Скупштине општине Лучани именован је Јован Ковачевић.

На данашњој седници одборници су између осталог разматрали и и предлог одлуке о комуналној инспекцији у којој је прописан начин инспекцијског надзора, надлежности и овлашћења, права и обавезе као и измене и допуне програма пословања ЈП Рзав за 2017. годину и колективни уговор тог јавног предузећа.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top