joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општинско веће општине Лучани одржало је своју 59. седницу. На овој седници, најпре је разматран  и усвојен извештај о извршењу буџета општине Лучани за првих девет месеци ове године. Према буџетском извештају остварени приходи у овом периоду износе 406 милиона динара, док су расходи 391 милион динара,што значи да је у овом периоду у буџету општине Лучани остварен суфицит од око 15 милиона динара. Општинско веће општине Лучани одржало је своју 59. седницу. На овој седници, најпре је разматран  и усвојен извештај о извршењу буџета општине Лучани за првих девет месеци ове године. Према буџетском извештају остварени приходи у овом периоду износе 406 милиона динара, док су расходи 391 милион динара,што значи да је у овом периоду у буџету општине Лучани остварен суфицит од око 15 милиона динара. 

- У односу на извршене приходне из претходне године, остварено је повећање од око 14 одсто. Највеће повећање приохода је остварено од пореза на зараде и то 26 милиона. Република нам је пренела око 14 милиона наменских средства које према уговорима реализујемо - рекла је Домка Митровић, шеф одељења за буџет и финансије општине Лучани. Општинско веће је усвојило и правилник о финансирању спорта у општини Лучани који омогућава да свих 37 спортских клубова који постоје на територији општине Лучани имају равноправан статус и третман финансирања. 

- Начин финансирања спорта, који је утврђен правилницима, обезбеђује законско пословање свих клубова и равноправност приликом расподеле средстава. Сваки динар опредељен из буџета општине који ће ићи преко спорстког савеза биће оправдан, а два пута годишње ће се вршити пресек. Клубови који не буду извршили своје обавезе у смислу правдања и подношења рачуна за шта је новац утрошен, могу бити санкционисани скидањем са листе финансирања - рекла је председница општине Лучани Весна Стамболић. 

На седници је подржан и предлог Спортског савеза општине Лучани и комисије која се бавила регулативом финансирања спортских клубова да се ФК „Младост“ прогласи за организацију од посебног значаја за локалну самоуправу. 

- Нисмо прва општина која је то урадила, таква одлука је већ донета у Чачку, Пожеги, Ужицу. То не значи да се ФК Младост ставља у неку посебну категорију и повлашћен положај финансирања. На основу досадашњих резултата заслужују да имају третман лидера у спорту у Лучанима - истакла је Стамболић. 

Дата је сагласност и на решење о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајуће непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2018. годину на територији Лучана, по коме неће бити повећања пореза на имовину за пореске обвезнике, већ ће они углавном остати на истом нивоу као ове године.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top