joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У Лучанима је одржана 67. седница Општинског већа на којој је за начелника Општинске управе општине Лучани постављена Весна Кодранов, дипломирани правник из Лучана.Начелник се поставља на 5 година, а на конкурс за попуњавање овог радног места пријаву су поднела два кандидата, рекла је председница општине Весна Стамболић.

На 67.седници Општинског већа дата је сагласност на утврђивање јединствене економске цене финансирања програма васпитања и образовања у ПУ „Наша радост“ Лучани за 2018. годину која износи 21.120 динара месечно. Учешће буџета је 80% односно 16.900 динара,док 20% плаћају родитељи и то ће у 2018.години износити 4.220 динара што је за 110 динара више него у 2017. За припремни предшколски програм, учешће родитеља је 2.530 динара.

Општинско веће је усвојило и предлог закључка којим се утврђује да су све спортске организације ускладиле своје финансијске планове са висином додељених средстава и одобреним активностима на реализацији програма. За 37 спортских клубова у општини Лучани у овој години из општинског буџета биће опредељено 9,5 милиона динара, рекла је председница општине Лучани Весна Стамболић.

На 67.седници чланови ОВ усвојили су програм рада Међуопштинског историјског архива за град Чачак и општине Горњи Милановац и Лучани за 2018.годину. Архив ове године обележава 70 година рада, рекла је директорица Лела Павловић. Она је навела да ће се у овој години решавати важна активност депоновања архивске грађе. Посебно истиче пројекат који се односи на период страдања српског народа од 1912-1999. године који се састоји од три етапе. Књига аутора Горана Давидовића прати и изложба која ће бити урађена крајем децембра а следи и научни скуп који ће бити фаза свих ових јубилеја од 1914-18. године. У изради је и изложба о професору Недељку Гиздавићу која ће се остварити у сарадњи са српском православном црквом као и књига Милисава Арсовића који је прошао албанску голготу и који је као учитељ добро умео да запише своја сећања, навела је директорка Павловић.

На 67.седници Општинског већа утврђени су и предлози одлука о прибављању непокретности, као и одлука о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину општине Лучани.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top