joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Скупштина општине Лучани је на седници која је одржана у среду, 27. марта, донела закључак да на првој наредној седници буде разматран извештај државне ревизорске институције о раду локалне самоуправе. Скупштински одборници су усвојили одлуку о оснивању Културног центра општине Лучани којом се врши је усклађивање делатности са законима о култури и спорту и буџетском систему. До измена постојеће одлуке о раду Центра за култури и спорт општине Лучани, морало је доћи јер је од 1. јануара ове године делатност ове установе законом ограничена искључиво на област културе.

Усвајене су и измене и допуне генералне регулације за насељено место Лучани. Потреба за изменом плана генералне регулације уследила након што се појавила могућност да из Канцеларије за јавна улагања средства буду издвојена за изградњу дечијег вртића и затвореног базена у Лучанима на потесу старог вртића који је порушен. Стари вртић је уклоњен јер је био неуслован.

Освојена добит ЈП Дубоко које припада општини Лучани као једном од оснивача овог предузећа у износу од 3,3 милиона биће преусмерен ЈКП Комуналац за набавку опреме и и отплату дела дуга према ЈКП Дубоко. Предлог Општинског већа за повећање цене боравишне таксе са 65 на 100 динара није добио већину.

Одборници су на седници, између осталог дали сагласност на програм рада Међуопштинског историјског архива, на измене и допуне програма пословања за 2018. годину регионалних јавних предузећа Рзав и Дубоко, усвојили извештај о раду годишњег плана рада општинског Штаба за ванредне ситуације. Одборници су дали сагласност на одлуку о приступању Туристичке организације општине Лучани, Туристичкој организацији регије Западне Србије.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top