joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општинско веће општине Лучани, на седници која је одржана 22. маја у Лучанима, најпре је усвојило предлог одлуке о мрежи јавних основних школа на територији општине којом се утврђује шест матичних школа и 14 издвојених одељења. Новина је укључивање у ову мрежу музичке школе "Војислав Вучковић" из Чачка са издвојеним одељењима у Лучанима и Гучи.

Мрежа јавних предшколских установа на територији лучанске општине обухвата матичну установу у Лучанима, објекат у Гучи, као и издвојено одељење у Котражи. У оквиру припремног предшколског програма верификован је рад по две групе у Лучанима и Гучи и по једне групе у Котражи, Вичи, Каони, Марковици, Ртарима, Пухову и Дргачици.

Општинско веће је дало сагласност и на Статут предшколске установе "Наша радост" али не и на систематизацију радних места те установе. Председница је истакла да неусвајање систематизације незначи да ће неко остати без посла али да запосленима у администрацији, којих треба да има највише два, мора бити придодати додатни послови. Радна места и број извршилаца морају бити усклађени са нормативима која су законом прописана.

Председница је обавестила да радови на реконструкцији вртића у Лучанима касне из објективних разлога и навела да је пројекат реконструкције рађен давних година и није се могло ни претпоставити на какве ћемо проблеме наићи. Поред предвиђених, са буџета је додат новац у износу којим се могао изградити још један вртић. Наиме, поред реализације пројекта енергетске ефексаности у вртићу је морала да се уради водоводна, канализациона мрежа и електрична и топлотна инсталација јер су биле у потпуном распаду. "МБ - Наменска" је само за грејање донирала 2,5 милиона за рад и замену топлотних инсталација. Остаје још замена расвете, замена шпорета и куњињске инсталације, навела је председница.

На овој седници је усвојена и допуна одлуке о оснивању Библиотеке, како би се издавачка делатност уврстила у делатност ове установе. Дата је и сагласност на одлуку о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Библиотеци.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top