joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општинско веће општине Лучани је на 77. седници усвојило завршни рачун за претходну годину.  Укупни приходи буџета општине у 2017. години, остварени су у износу 580. милиона динара док су расходи 543. милиона. Остварење буџета износи 83% уз суфицит од 37 милиона динара. Председница је истакла да у претходној години није било нових кредитних задужења већ смо уредним сервисирањем отплате кредитних задужења која смо наследили из ранијег периода. Део суфицита ће бити преусмерен на позиције на којима недостаје новац и то ће бити углавном за инвестиције и пројектну документацију. 

Иако је квалификациона и старосна структура запослених у Општинској управи као и број запослених катастрофални, председница општине је више него задовољна како функционише Општинска управа. - Поносна сам што мали број запослених у одељењу локалног економског развоја прати конкурсе које је Општинска урава аплицирала. Управа је расписала седам милиона јавних набавки за потребе израде пројектне документације. Кроз те пројекте и конкурсе доћи ће нам на стотине милиона динара у буџет и та средства ће бити коришћено првенствено за инфраструктуралне активности. Тако је , наводи председница Стамболић, у последњих три године у разне пројекте инвестирано преко 700 милиона динара. 

Доношењем локалног акционог плана, општина Лучани је стекла могућност  да учешћем на конкурсима реши стамбено питање за више избеглих и расељених лица преко Комесеријата за избеглице. - За избегла лица смо у претходном периоду набавили неколико стамбених кућа са окућницама. Након две године, ова лица ће моћи да откупе станове и постану њихови власници. - рекла је председница.  
Због замерке државне ревизорске институције на претходну одлуку о организацији Сабора трубача, Општинско веће је донело нови предлог одлуке.  - Ја се надам да ће Скупштина усвојити такав акт, јер ће то значити да све што се буде радило, везано за организацију  Сабора, сваки динар који буде стигао на буџет и буде потрошен ће бити јасно и транспарентно видљив и члановима Већа и члановима Скупштине али и осталим грађанима, истакла је председница.  

Новим предлогом одлуке, председник општине би био и председник Саборског одбора а био би основан и посебан рачун. - Прошлогодишњи сабор је био у губитку, иако се о томе Саборски одбор званично није изјаснио. Губици и замерка ревизорске куће је што смо ми прошле године плаћали закуп приватних парцела за организацију паркинга, који наравно нисмо наплаћивали. Новац који је дат за закуп није донео никакав приход. Притом, висина тог закупа је била доношена погодбом са власницима парцела. Сада то по закону не сме да ради Општинска управа већ је то пренето у надлежност јавног предузећа, навела је председница. Каже да се највеће замерке државне ревизорске куће односи на то да Саборски одбор није организатор који може да доноси оабвезујуће одлуке већ је то Скупштина општине.  
На овој седници су усвојени и извештаји о раду у 2017. години, Међуисторијског архица, ЈКП "Дубоко", Црвеног крста и Општинске управе.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top