joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Данас у 13 сати у Лучанима је одржана хитна седница Штаба за ванредне ситуације, а након обиласка теритотије општине и сагледавања последица ноћашњих обилних падавина.

Наиме, ноћас и јутрос на територији општине Лучани у кратком временском периоду пало је од 20-30 милилитара воде по метру квадратном кроз обилне кишне падавине. Корито река Бјелица је пуно, а на појединим деловима је дошло до изливања на пољопривредном земњишту у МЗ Турица и у Лису на површини до 15 хектара.

Обилне кише и бујични потоци нанели су велике штете на некатегорисаним путевима у свим месним заједницама. Постоји велики број одрона како на некатегорисаним тако и на општтинским путевима првог и другог приоритета.

За сада нису угрожени стамбени објекти ни привредна друштва. Штаб је у сталном заседању и ангажована су сва оспособљена правна лица и то ЈКП Комуналац, ЈП Драгачево путеви, Србијаводе, Морава Чачак, Штрабаг Чачак, Црвени крст, Полиција као и остали субјекти у праћењу и отклањању насталих последица.
Обавештавају се грађани да нема разлога за панику јер се ситуација прати из минута у минут.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top