joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Данас је поново одржана седница Штаба за ванредне ситуације на којој су донета два кључна закључка. Најпре закључак о укидању одлуке Штаба о увођењу ванредног стања на читавој територији општине, која је на снази од поплава из марта 2016. године а затим и закључак о поновном увођењу ванредне ситуације на делу територије општине.

Наиме, након обилних киша у периоду од 6. до 14. јула 2018. године причињена је велика штета на путној инфраструктури, пољопривредним усевима и стамбеним објектима. На основу сагледаних последица, општински Штаб за ванредне ситуације је најпре донео одлуку о укидању ванредне ситуације која је била на снази од 07. марта 2016. године а онда и одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине, и то у насељеним местима: Дљин, Ђераћ, Крстац, Турица, Лис, Доња и Горња Краварица, Рти, Живица, Вича, Котража, каона, Горачићи, Расовац, Горњи и Доњи Дубац и Глог.

Обилне јулске кише су узроковале бујичне потоке који су највећу штету нанели на путевима у свим месним заједницама уз значајан број одрона и клизишта. Штаб је зато донео одлуку да приступи хитној поправци путева за чију поправку ће из буџета бити издвојено два милиона динара.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top