joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Уклањањем растиња и изградњом приступних путева, завршена је прва фаза рушења Лишке стене на путном правцу Лучани - Гуча. Временски услови нису дозволили да извођач радова, чачански Штрабаг, раније започне уклањање стене која је, према процени саобраћајних и инспекцијских служби, постала претња за учеснике саобраћаја.

Председница је истакла да ова инвестиција није ничији хир који је осмишљен да се ради пред предстојећу манифестацију трубе у Гучи, већ су радови кренули по налогу саобраћајног инспектора. - Лишка стена је почела да попуста и дошло је до сталних одрона. Због безбедности свих учесника у саобраћају, радови су морали да отпочну у овом периоду. Технологија уклањања лишке стене је захтевна и специфична. Са самог брда ће кренути да се праве бушотине и да се минира, биће каскадно уклањање стена. Инвестиција је велика и важна, најпре због безбедности а оно што нама посебно значи јесте и то да када буде минирана стена биће укупно око 50 хиљада кубика материјала који ће се једним делом искористити за санацију корита реке Бјелице у месту Лис, док ће остали материјал бити коришћен за бројна клизишта која су покренута обилним падавинама као и за подасипање локалних и некатегорисаних путева - нагласила је председница Стамболић.

Саобраћај ће на овом путном правцу бити обустављен и одвијаће се алтернативним путевима, Лучани, Негришори, Тијање, Гуча. Из правца Чачка, саобраћај ће се одвијати преко Граба, односно преко Паковраћа и Марковице са друге стране.

Иначе, инвестиција је вредна 110 милиона динара и биће финансирана од стране јавног предузећа Путеви Србије. Рок за завршетак радова је 12. новембар текуће године.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top