joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Уклањање Лишке стене на путном правцу Лучани - Гуча, за сада се ради темељно и опрезно а према задатој методологији и роковима. Након уклањања растиња и изградње алтернативних путева, приступило се минирању огромних стена и транспортовању камена. Стручњаци извођача радова наводе да је у питању изузетно захтеван и сложен посао. Упркос специфичностима терена, посао се обавља према задатој динамици. Председница наводи да у сваком послу има и непредвидивих ситуација али да добри извођачи решавају проблеме у ходу. Требало је урадити припремне путеве, велики и важан пројекат, тежак у сваком смислу , мало њих је било у прилици да види како то изгледа.

Целокупна количину камена од преко 70 хиљада кубика материјала која ће бити уклоњена, инвеститор ЈП Путеви Србије, донирало је општини Лучани за разне намене, углавном за насипање путева и клизишта на територији општине Лучани.


Председник лучанске општине подсећа да је до ових радова морало доћи јер је према процени инспекцијских органа лишка стена постала претња за учеснике у саобраћају.


- Увек постоје алтернативе, само је питање шта је јефтиније, каже председница. Могли су извођачи да нађу неку алтернативу и да раде, али оно што је чињеница да је Лишка стена почела да попушта и почела је да клизи. Да не би дошло до повређивања и тешких последица, нико није хтео да сноси одговорност па ја поздрављам одлуку саобраћајног инспектора али и "Србијапутева" да се овај велики проблем уклони. Прво што ћемо

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top