joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У Гучи је одржана 28. седница Скупштине општине Лучани на којој je усвојен предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине Лучани за 2018.годину. Првим ребалансом буџета у овој години планирани су приходи у износу од 746 милиона динара, док су планирани расходи у узносу од 772 милиона динара. Биланс је највише повећан јавним предузећима Драгачево путеви и Комуналац Лучани. Ребалансом ће више новца добити и предшколска установа „Наша радост“, Дом здравља Лучани за санацију амбуланте у Горачићима, основна и средња школа у Лучанима, као и средства јавног информисања.

На 28.седници СО је усвојен предлог Статута општине Лучани који је усклађен са Законом о државној управи и локалној самоуправи. Овај предлог Статута прошао је јавну расправу,усвојило га је Општинско веће и након добијања сагласности од Министарства за државну управу и локалну самоуправу биће враћен Скупштини општине Лучани на усвајање. По новом статуту, наредни скупштински сазив у општини Лучани имаће 35 одборника, општинско веће бројаће 7 изабраних и 2 члана по функцији, председник општине моћи ће да има највише два помоћника за које статутом неће бити одређени критеријуми о висини стручне спреме.

Одборници СО Лучани су дали сагласност на ребаланс финансијског плана за 2018. годину Дома здравља Лучани и ЈП „Драгачево путеви“, на измене и допуне програма пословања ЈКП „Комуналац“ Лучани као и на предлог решења о разрешењу и именовању општинске изборне комисије у општини Лучани.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top