joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Државни секретар у Министарству пољопривреде, Жељко Радошевић, обишао је општину Лучани, упознавајући лучанске пољопривреднике са свим погодностима подстицајних средстава које држава нуди.  

Радошевић је истакао  је препознат значај субвенционих мера, јер у односу на прошлогодишњих 760 захтева, ове године на адресу министарства стигао је чак 1271 захтев. 

 „Радује ме што млади проналзе свој интерес да остану на селу и да се баве пољопривредном производњом. Држава кроз конкретне подстицаје жели да им пружи подршку и прилику, да што је могуће лакше отпочну свој бизнис на селу. Ова година била је успешна јер смо имали добре резултате у производњи кукуруза, сунцокрета, соје и шећерне репе, али свакако нас чека једна борба за што више средстава за 2019 годину, како би створили још боље услове за наше пољопривреднике. Више средстава даће нам прилику да можда креирамо неке нове мере, да што снажније подржимо наше пољопривреднике јер они то заслужују. Ове године почели смо по први пут да користимо средтсва предприступних фондова ЕУ, имамо 20 уговора и то је јак механизам кроз које ћемо моћи додатно помоћи нашу пољопривреду“, изјавио је Радошевић приликом посесте селу Пухово. 

Председница општине Лучани, Весна Стамболић каже да су у разговору са државним секретаром локални пољопривредници добили веома битне информације о свим мерама субвенција за које могу да конкуришу и које су им потребне.   

„Пољопривредници  за сваку недоумицу и за све што нису знали, могу  доћи на шалтере општинске управе и затражити помоћ како у смислу информација тако и у попуњавању формулара, који су потребни за конкурисање за подстицајна средства. Свима апсолутно стојимо на располагању.  Радује ме оно што ће се Минисатарство пољопривреде борити за већу количину новца који ће бити стављен на располагање, како би се пружила што већа подршка онима који су одлучила да остану и раде на селу“, истакла је Весна Стамболић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top