joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Председница oпштине Лучани, Весна Стамболић уручила је данас Дому здравља реанимобил, који од оснивања није имао овакво санитетско возило.  

Према речима директорке ове здравствене установе Гордане Гашовић, велику захвалност за донацију дугују локалној самоуправи која је издвојила средства а посебно председници на разумевању. 

„Возило је опремљено комплетном медицинском опремом од дефрибилатора, ЕКГ апарата, респиратора до носила за транспорт пацијената. То ће нам много олакшати превоз  пацијената од куће до Дома здравља. Већи квалитет у спашавању и помоћи пацијентима а и медицинском особљу ће бити лакше са новом и савременијом опремом”, наводи Гашовић. 

Председница општине Лучани, Весна Стамболић рекла је да је вредност ове инвестиције четири милиона динара, али њена права вредност се не мери новцем. 

„Реанимобил је практично покретна болница и у њему сваком нашем пацијенту може бити спашен живот до транспорта у више здравствене установе. Ово је један од савременијих санитетских возила и са поносом могу да истакнем да га ни Чачак нема. Четири године се одвајало и планирало и чекало на ред да у буџету има новца како би набавили ово возило. Врло сам поносна јер знам да ће и пацијентима и запосленима ово значити много. И надам се да ће се у њему највише превозити породиље и рађати деца”, рекла је Стамболић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top