joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Повереник за заштиту равноправности у сарадњи са Норвешком амбасадом, спроводи пројекат "Јачање локалних антидискриминационих капацитета и институционалних капацитета Повереника за заштиту равноправности" са циљем промовисања и јачања равноправности на свим пољима и стварања бољих и праведнијих услова за живот свих грађана и грађанки у локалним заједницама.

- Једна од активности на пројекту је и избор 15 локалних самоуправа у којима ће се спровести програм обуке за представнике локалне самоуправе, јавних установа и предузећа. Општина Лучани је једна од изабраних локалних самоуправа - казала је Тијана Милошевић, руководитељка групе за притужбе у стручној служби Повереника за заштиту равноправности.

Тим поводом, данас је у сали Скупштине општине Лучани организована обука на наведену тему а присуствовали су носиоци кључних активности у јавним предузећима и установама у Општини Лучани, навела је председница Стамболић.

- Већину руководећих фунција, како у Општинској управи, тако и у другим јавним предузећима и установама у нашој општини, воде жене. Данас је одржана врло креативна радионица где су сви изнели своја размишљања и запажања па су наши ментори из Канцеларије за родну равноправност отишли врло задовољни постигнутим у овој општини. Очекујемо и даљу плодоносну сарадњу са Канцеларијом, истакла је председница.

Иначе, институција повереника за родну равноправност спроводи конкурс, како би у децембру на конференцији по први пут била додељена награда локланој самоуправи која ће бити пример добре праксе у целој Републици Србији.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top