joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Вд директора Електропривреде Србије (ЕПС), Милорад Грчић посетио је данас са председницом општине Лучани Весном Стамболић Ливницу у Гучи и том приликом су разговарали о кључним темама. Према речима председнице општине то је смањење потрошње електричне енергије, повећање производње, односно ефикасније пословање овог колектива, као и могућност сарадње Ливнице и ЕПС – а, што би значило и отварање нових радних места.

,,Ово је колектив који има перспективу и безбедност, било је раније неких проблема, мењали су се власници, дошло је до стечаја и наравно да је потребно време да се купцима поново докаже својим квалитетом и истрајношћу. Људи из овог комбината то схватају, добили су корисне савете и обећања од људи из електропривреде и пре свега од директора Грчића. Мислим да је овај састанак имао изузетно важан значај и да ће бити на задовољство свих, наравно и електропривреде и овог комбината, али и локалне самоуправе која има жељу и очекује свако ново радно место јер је то добробит свих нас”, изјавила је Стамболић.

Директор ЕПС-а изјавио је да су садашњи власници ливнице озбиљни људи који ће, како је рекао, да обнове производњу и да се разреше значајног дела дугова.

,,Велики показатељ њихове озбиљности је тај да електричну енергију у потпуности плаћају ЕПС-у. Али пошто је због стечаја изгубљен континуитет појављивања на тржишту, тешко је вратити се на онај ниво на ком је ова ливница некада била”, рекао је Грчић.

Он каже да су успели да направе договор о производњи зуба за роторне багере за руднике који се користе у Колубари и да ће ускоро да направе пробу са одређеном количином.

,,Ако квалитет буде задовољавајући, направићемо дугорочни програм за 2020, 2021, и 2022. годину, а ова 2019. која нам је на прагу биће пробна. Уколико ливница Гуча успе да постигне квалитет, постаће озбиљан конкурент и створиће услове да запосли скоро 100 нових радника”, казао је Грчић. Што се тиче напајања електричном енергијом, Грчић је рекао да ће народних неколико недеља експерти из ЕПС-а и ОДС-а снимити комплетну ситуацију.
,,На основу ситуације, а то подразумева ниво потрошње, осцилације електричне енергије и стања трафостаница, моћи ћемо да направимо план како да решимо снабдевање ливнице електричном енергијом.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top