joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић данас је уручио спортске реквизите ОШ “Академик Миленко Шушић” у Гучи и ОШ “Милан Благојевић” у Лучанима. Он је истакао да министарство обезбедило оно што је најважније а то су спортски реквизити јер у овим школама нису мењани већ 30 – 40 година. Перуничић је казао да школа у Лучанима има спортску салу коју деле школска деца и клубови и да је веома девастирана.

“План министрства омладине и спорта је да у наредне две године спортским реквизитима опреми 190 школа у Србији. У општини Лучани смо опремили две школе а вредност реквизита , тачније татами подлога и лопти за разне спортове је 1, 2 милиона динара”, казао је државни секретар.

Председница општине Лучани Весна Стамболић је рекла да локална самоуправа негује и улаже у младе људе који желе да се баве спортом, јер то је један од начина да крену странпутицом.

“Министарство омладине и спорта препознало је наше напоре, али ту су и резултати који нам дају за право да куцамо на њихова врата и затражимо помоћ. Овај објекат је грађен 70 – их година прошлог века и у саставу је ОШ “Милан Благојевић” а заједно са менаџментом школе направили смо пројекат потпуне реконструкције школе и фискултурне сале и аплицирали за средства код Канцеларије за управљање јавним улагањима. За недостајућа средства и оно што нам буде фалило од опреме аплицираћемо код министарства омладине и спорта и на тај начин заокружити причу уређења школе која има дугу традицију и велики значај за општину Лучани”, казала је Стамболић.

Директорка ОШ “Милан Благојевић” у Лучанима Радојка Ђорђевић је подсетила да са министарством омладине и спорта имају изузетну сарадњу и да учествују у свим њиховим пројектима. “Опрему коју смо од министарства добили у јуну још увек нисмо распаковали јер чекамо реконструкцију сале, а данашњи поклон у виду татами подлога занчиће много за све оне који се баве борилачким спортовима, јер то до сада нисмо никада имали”, казала је директорка.

Према њеним речима ђаци ове школе су познати по добрим спортским резулатима, а следеће године школа ће бити домаћин четврте Међуопштинске олимпијаде на којој ће деца из четири општине, два дана одмеравати снаге у спортском надметању. “То је најбољи начин да прославимо 120 година постојања школе”, закључила је Ђорђевић и додала да локална самоуправа и општински спортски савез подржавају ову спортску манифестацију, као и да се надају да ће она бити одржана у реконструисаној спортској хали.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top