joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Због непрестаних снежних падавина, општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани је донео одлуку о прогашењу ванредне ситуације на читавој територији општине Лучани.

Овакву одлуку Штаб је донео након сагледавања стања на терену и после снежних падавина које непрестано падају скоро 24 сата.

Тако су у рубним деловима општине Лучани, снежни намети тренутно достигли висину до два метра а многи путни правци потпуно непроходни. Тешка ситуација је у планинским деловима општине, где је температура испод нуле и има доста леда на путу. Чишћење снега је посебно отежано јер временски услови се дозвољавају да се у бројним деловима општине очисти нападали снег, који се не ретко претвара у снежни нанос и тако онемогућава било какву саобраћајну комуникацију.

Сва механизација јавних предузећа је тренутно,на терену са задатком да се непрестано од снега рашчишћавају сви општински путеви првог и другог приоритета. Такође, општински штаб за ванредне ситуације се обратио и републичком штабу за помоћ у нафти и гориву која је неопходна месним заједницама у циљу рашчишћавања сеоских и некатегорисаних путева.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top