joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У Лучанима је одржана трећа.седница Скупштине општине Лучани којој нису присуствовали одборници опозиције па је седница са присутних 26 одборника трајала 30 минута и за то време једногласно су усвојене све тачке дневног реда.

На почетку Скупштинског заседања најпре су потврђени мандати одборника у Скупштини општине Слободану Нешовановићу из Лучана, Данијели Луковић из Котраже и Миљку Сретеновићу из Ртију. Мандати су потврђени јер је за три одборника утврђен престанак мандата након што су изабрани на функције председника, заменика председника и помоћника председника општине Лучани.

Одборници су на овом скупштинском заседању усвојили предлог одлуке о буџету општине Лучани за 2019.годину. Укупни приходи планирани су у износу од 867 милиона, док су расходи билансирани у износу од 894 милиона динара. Разлика од 27 милиона покриће се из суфицита од претходне године. Највећи део буџетских прихода очекује се од пореза на зараде око 274 милиона и трансфера 232 милиона динара. Нацртом буџета општине Лучани за 2019. годину за пољопривреду је планирано 29 милиона, 10.5 милиона за здравствену заштиту, 11 милиона за спорт, 61 милион за основне, а 27 милиона динара за средње школе. Пре данашњег усвајања, предлог буџета је прошао јавну расправу, подржан је од стране Савета за буџет и финансије општине Лучани и једногласно усвојен од стране Општинског већа. Новина је да ће око 200 милиона динара, што је око 23% буџета, бити издвојено за инвестиције, рекао је председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

Због истека мандата одборници су на седници СО Лучани донели решење о утврђивању престанка дужности директора Дома здравља Лучани Гордани Гашовић и за вршиоца дужности именовали Даницу Стефановић из Чачка, специјалисту психијатрије. Дужности је разрешен и ВД директора ЈКП „Комуналац“ Лучани Обрад Стевановић, а на место вршиоца дужности директора ЈКП „Комуналац“ именован је Милош Бошковића из Дљина, дипломирани грађевински инжењер.

На седници СО Лучани, усвојен је предлог одлуке о допунама одлуке о путевима. Ради се о измени система улагања у асфалтирање некатегорисаних путних праваца, по систему на један динар грађана општина ће давати два динара а по узору на суседне општине. Једногласно је усвојен и предлог одлуке о утврђивању економске цене програма образовања и васпитања у ПУ „Наша радост“ Лучани за 2019. годину по којој ће родитељи за боравак деце у јасленим и васпитним групама плаћати 4.260 динара месечно док ће припремни предшколски програм родитеље коштати 2.550 динара месечно.

Група грађана „Један тим“ доставила је данас медијима саопштење у којем „обавештава јавност да ће своје даље активности спроводити изван званичних институција. Из тог разлога се наши одборници неће појавити на данашњој седници Скупштине општине Лучани“, наводи се између осталог у овом саопштењу. Председница СО Лучани Весна Стамболић је изразила задовољство због брзине и ефикасности рада Скупштине, али је рекла и да јој је жао што су одборници опозиције изабрали да не дођу и не учествују у раду Скупштине.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top