joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Поводом 1. марта - светског дана цивилне заштите, општина Лучани је одржала свечану седницу Штаба за ванредне ситуације. На овој седници је између осталог, усвојен годишњи извештај о раду у претходној и утврђен план рада општинског штаба за текућу годину. Разматран је и оперативни план за одбрану од поплава за воде другог реда као и годишњи програм мера и радова за смањење ризика од поплава. Представљен је и извештај о извршеној обуци повереника цивилне заштите, извештај о противградној заштити као и планска документа Штаба.

Комадант штаба за ванредне ситуације и председник општине Лучани, Миливоје Доловић је том приликом истакао:

„Обележавањем Светског дана цивилне заштите, желимо да утичемо на подизање свести о значају припремљености грађана и њиховом познавању заштите и безбедности у случају елементарних непогода, техничко-технолошких и других несрећа. Општина Лучани настоји да формира јединице цивилне заштите, не само због испуњења законске обавезе него и због реалне потребе, а у циљу стварања јединственог система снага заштите и спасавања и давања доприноса ефикаснијег одговора државе и друштва на ризике који нас окружују.

„На основу досадашњих активности у овој области можемо са посносом констатовати да су у општини Лучани постигнути значајни резултати, што нас сврстава у ред општина које препознају значај цивилне заштите и чине значајне напоре, имајући у виду ограничене могућности, за унпаређење ове области. Поред постигнутих резултата, треба и даље доста радити да би се постигли очекивани и пожељни резултати у области заштите и спасавања као и цивилне заштите. Иначе заштита и спасавање људи, материјланих добара и животне средине у ванредним ситуацијама није само законска обавеза већ је пре свега морална и етичка обавеза према угроженим људима и њиховим добрима од стране носиоца државне и локлане власти и свих правних и физичких лица, који у тим случајевима могу да помогну“ рекао је Миливоје Доловић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top