joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У Лучанима је данас одржана седница Општинског већа на којој је најпре разматран и усвојен извештај о реализацији пословања ЈП „Рзав“ Ариље за 2018. годину. Корисницима са водосистема „Рзав“ у протеклој години укупно је испоручено 16.669.640 м3 воде, од чега је 8 одсто односно 1.334.734 м3 воде испоручено општини Лучани. У 2018. години ово предузеће остварило је нето добит од 11 милиона 832 хиљаде динара, рекао је директор ЈП „Рзав“ Ариље, Зоран Бараћ.

Општинско веће је на данашњој седници усвојило и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП „Дубоко“ Ужице за 2018. годину. ЈКП"Дубоко" је у 2018.години примило укупно 86.548 тона отпада. Из општине Лучани примљено је 3 хиљаде 61 тона што износи 146,50 кг отпада по једном становнику годишње, односно 400 гр дневно.

Примарна селекција општине Лучани није на завидном нивоу и износи 0,7%. Од укупно примљеног отпада 95 одсто одлази на депонију, док само 5 одсто селектованог отпада може да се понуди купцима, рекао је директор ЈКП „Дубоко“ Ужице ,Момир Миловановић. ЈКП „Комуналац“ Лучани дугује ЈП „Рзав“ Ариље око 7 милиона, а ЈКП „Дубоко“ Ужице око 6 милиона динара.

"На данашњој седници од директора ова два јавна предузећа добили смо одређену врсту разумевања у вези плаћања дугова и надам се да ћемо у наредном периоду довести до смањења ових дугова", рекао је данас председник, Миливоје Доловић.

На седници Општинског већа дата је сагласност на предлог годишњих програма за 2019. годину којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Лучани.

Буџетом општине Лучани опредељено је 29 милиона динара за пољопривреду, а Општинско веће је на овој седници прихватило предлог решења о образовању Савета за пољопривреду и село. "Чланови Савета ће допринети да направимо што је могуће бољи програм мера подршке пољопривреди и надамо се да ће свако пољопривредно газдинство осетити благодети тог програма", рекао је председник општине Миливоје Доловић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top