joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је у уторак састанак са градоначелником Чачка и председницима општина Лучани, Пожега, Лапово и Баточина, са којима је разговарала о почетку изградње деонице Коридора 11 од Прељине до Пожеге и завршетку саобраћајнице Крагујевац - Баточина.

Михајловићева је истакла да је Министарство ту да пружи сву неопходну подршку и помоћ локалним самоуправама да се адекватно припреме за почетак радова који су планирани на пролеће.

Председници наведених локалних самоуправа уверили су потпредседницу Михајловић да ће решења о експропријацији парцела бити готова у најскоријем року, након чега следи издавање грађевинских дозвола и отпочињање радова.

Деоница ауто-пута Прељина-Пожега дуга је 30,96 километара, радове ће изводити кинеска компанија „Чајна комјуникејшен констракшен компани ЛТД“, уговорена вредност радова износи 450 милиона евра.

Деоница од Крагујевца до Баточине дуга је пет километара, а почетак радова планиран је крајем марта.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top