joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У Лучанима је одржана четвтра седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен програм пословања ЈП „Драгачево путеви“ за 2019. годину као и план и програм коришћења субвенција општине Лучани према овом предузећу. Програмом пословања предвиђено је 66 милиона динара за одржавање општинских путева и седам милиона динара за одржавање јавне расвете, односно делатности за које је предузеће и основано. Субвенције општине у износу од 12 милиона биће утрошене за набавку механизације неопходне за рад предузећа, рекао је директор ЈП „Драгачево путеви", Милија Миленковић.

На седници Општинског већа је усвојен и финансијски план ЈКП „Комуналац“ Лучани за 2019. годину, као и план утрошка средстава из субвенција буџета општине Лучани чија је вредност такође, 12 милиона динара. Ове године из општинског буџета ЈКП „Комуналац“ опредељено је 28 милиона динара, а ова средства трошиће се наменски. Ово предузеће има дугове према добављачима, пре свега ЈП „Рзав“ Ариље и ЈКП „Дубоко“ Ужице, али и велика потраживања од привреде и грађана наше општине, рекао је директор ЈКП „Комуналац“ Милош Бошковић, који је овом приликом апеловао на потрошаче да редовно измирују своје обавезе како би предузеће могло да нормално обавља своју делатност.

На седници је разматран и план рада општинске библиотеке у текућој години. У оквиру плана предвиђено је гостовање бројних књижевника и глумаца, затим сусрети са завичајним ауторима, ангажовање позоришта за децу као и ангажовање глумаца за интерактивне тематске радионице. Планом је обухваћено организовање рецитаторских смотри, тематске радионице са децом свих узраста, организовање музичко поетских вечери, организовање Саборског сајма књига, промоција новина, листова ,гласила и магазина, пројекција документарних филмова, организовање манифестација Ноћ музеја, тематских изложби слика, посете сајмовима књига. Библиотека ће наставити са организовањем манифестације Дани културе у Гучи. Планирано је да Библиотека у 2019. изда и пет публикација. За планом наведене активности из буџета је опредељено 15 милиона и 740 хиљада динара.

Туристичка организација је планом предвидела уређење туристичке инфраструктуре и других објеката, едуковање стручних кадрова, власника смештајних капацитета и угоститеља презентацијама, саветовањима, учешћем на сајмовима. Тренутне активности Туристичке организације усмерене су стварање туристичке понуде ван Сабора и то завршетак уређења Рћанске пећине, реконструкцију Лапидаријума, отварање Музеја трубе за посете туриста, програми посета културно-историјским споменицима у Гучи и окружењу, обиласци, промоција бициклизма и планинарења Овчарско - Кабларском клисуром.

Туристичка организација ће током 2019. интензивирати промоцију Сабора трубача, Сабора кумова, Сабора рокенрола, Драгачевског хајдук феста као и смотре народних обичаја "Митровдан". Укупно планирана средства за рад туристичке организације износе 36 милиона од чега из буџета 25 милиона динара.

На овој седници усвојен је и извештај о раду Културног цента општине Лучани у 2018. години, донет Правилник о организацији радних места у Општинској управи, правобранилаштву, посебним организацијама и службама општине Лучани. Сви планови и програми биће на дневном реду на наредној скупштинској седници.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top