joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У Лучанима је данас одржана седница Општинског већа на којој је најпре разматран и усвојен план рада и финансијски план Дома здравља Лучани за 2019. годину. Из општинског буџета за Дом здравља ове године биће издвојено 10,5 милиона динара а ова средства биће уложена у инвестиционо одржавање, набавку неопходних медицинских апарата и возила. Циљ Дома здравља у 2019.години је побољшање услова и ефикасности рада запослених, као и увођење нових дијагностичких процедура као што је рано откривање поремећаја вида и слуха код мале деце, рекла је вд директора Дома здравља Лучани, др Даница Стефановић.


На овој седници Општинског већа усвојен је и програм рада и финансијски план Црвеног крста Лучани за 2019.годину. Поред мотивације добровољних давалаца крви, организовања обуке у пружању прве помоћи, превенцији болести зависности и бројних других активности, Црвени крст општине Лучани организује рад народне кухиње, односно врши припрему и дистрибуцију куваног оброка за 150 корисника у општини Лучани, 100 у Гучи и 50 у Лучанима. За рад Црвеног крста општине Лучани у 2019.години биће издвојено 9,5 милиона динара. Од тога 4,5 милиона одлази на рад народне кухиње, за изградњу магацинског простора 3,5 милиона, а остатак ће бити утрошен за остале активности у склопу програма рада ове установе за 2019.годину, рекла је секретар Општинске организације Црвеног крста Лучани, Анка Радојичић.


Општинско веће је на данашњем заседању усвојило и програм рада Центра за социјални рад општине Лучани за 2019. годину. По речима директорице Центра Наталије Дарковић, забрињава то да је у општини Лучани становника све мање, све смо старији, а наталитет је и поред подстицајних мера негативан. Центар за социјални рад у овој години суочиће се и са мањком броја запослених, због одласка два радника у пензију и једне раднице на породиљско одсуство, али по речима директорице, корисници услуга неће бити угрожени јер запослени , којих ће у току 2019. бити шест уместо досадашњих девет, дају свој максимум и организују се на најбољи могући начин како би одрадили целокупан посао.


На седници већа је усвојен план и програм рада Културног центра општине Лучани за 2019. годину, без нацрта програма 59.Сабора трубача. О организацији ове манифестације ће се расправљати на посебној седници Општинског већа заказаној за наредни четвртак. На седници је усвојен и годишњи план рада Општинског штаба за ванредне ситуације општине Лучани за 2019. годину.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top