joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У оквиру Пограма подршке за спровођење мера популационе политике, министарка задужена за демографију и популациону политику, професор др Славица Ђукић Дејановић, потписала је данас  уговор са председником општине Лучани, Миливојем Доловићем о додели бесповратних средстава у вредности од 7,8 милиона динара за суфинансирање пројекта популационе политике у локалној самоуправи.  Вредност реализације комплетног пројекта износи 9.2 милиона динара а општина Лучани је обезбедила 1.4 милона.

- Активно радимо на обезбеђивању што бољих услова како би подстакли младе људе да живе и раде у општини Лучани. Сем обезбеђивања нових  радних места са изградњом нове индустријске зоне и коридора 11 а чија изградња кроз нашу општину предстоји, један од услова за бољи живот у општини јесте да  створимо најбоље услове за одрастање и васпитавање наше деце. Овај пројекат ће сигурно у том смислу имати велике позитивне ефекте заједно са другим подстицајним мерама локалане самоуправе – рекао је председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

Средства су намењена за доградњу собе дечијег вртића "Бамби" У Гучи као и за уређење дворишта наведеног вртића.  

- У овом вртићу одавно се указала потреба за проширивањем капацитета и пријема деце у предшколску установу. To ћемо сада и омогућити доградњом собе за малишане као и модернизациом дворишта за садржајнији и безбеднији боравак и игру деце у вртићу у Гучи. Предстоји нам реализација пројекта изградње новог објекта дечијег вртића у Лучанима као и завршетак израде пројекта комплетне реконструкције наведеног објекта  у Гучи. Уз све то, из буџета редовно исплаћујемо поклон честитке у висини од 30 хиљада динара за свако новорођено дете на територији општине Лучани - наводи председник Доловић.

 

vrtic1  vrtic2

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top