joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Након јучерашњих обилних и јаких падавина као и града величине лешника који је падао на највећем делу територије општине Лучани, Штаб за ванредне ситуације је данас прогласио ванредно стање на делу, који представља две трећине територије, наше општине.

Највећа штета од града и киша причињена је на некатегорисаним путевима и пољопривредним засадима, посебно на засадима воћа, малине, купине и јагоде.

На основу сагледаних последица, општински Штаб за ванредне ситуације је донео одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине, и то у насељеним местима: Рти, Горња Краварица, Доња Краварица, Дучаловићи, Марковица, Ртари, Негришори, Граб, Губеревци, Драгачица, Котража, Луковићи, Расовац, Каона, Вича, Милатовићи, Горачићи, Лис, Вучковивца, Дубац, Глог, Властељице.

Комисије за процену штете врше обилазак терена након чега ће израдити извештај о насталој штети који ће бити достављен Министарству пољопривреде на разматрање за могућу помоћ пољопривредницима и општини.

Иначе, током јучерашњег дана, дејствовано је са осам противградних станица са укупно 50 испаљених противградних ракета, што је значајно умањило последице великих градних облака, а који су прешли преко наше територије.

Штете настале на пољопривредним усевима, грађани могу пријавити на писарници општине у Гучи и Лучанима сваког радног дана од 7 до 15 сати.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top