joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У оквиру пројекта „ЗАЈЕДНО ЗА ДЕЦУ“ у згради општине Лучани је одржана панел дискусија „Стварамо шансу за свако дете“ која се спроводи као део пројекта „Заједно за децу“.

Пројекат на територији општине Лучани реализују ПУ „ Наша радост“ и УГ Ларис у сарадњи са Педагошким друштвом Србије, Центаром за интерактивну педагогију и Фондaцијом за отворено друштво Србија.

Циљ панел дискусије јесте окупљање родитеља, представника релевантних локалних установа и инститиција, цивилног сектора и размена мишљења у вези са повећањем обухвата деце са сеоских подручја у предшколски систем васпитања и образовања.

На панел дискусији представљени су и резултати истраживања ставова родитеља деце која нису укључена у систем предшколског васпитања и образовања.

Заменик председника општине, Милош Јовичић је истакао да је локална управа спремна да подржи овакав пројекат у сарадња са предшколском установом и свим школама на територији општине. Наиме, неопходно је да сви директири предшколских и школских установа и њихови стручни сарадници размотре и прецизно дефинишу капацитете са којима располажу, почев од објеката до опреме и кадова који би могли помоћи у реализацији оваквог пројекта.

"Локална самоуправа иначе највећи део буџета опредељује за школско и предшколско образовање наше деце и уколико је потребно додатна финансијска помоћ, локална самоуправа ће определити потребна средства" истакао је заменик председника, Милош Јовичић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top