joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У Лучанима је данас одржана 10. седница Општинског већа општине Лучани на којој је усвојен предлог одлуке о Драгачевском сабору трубача у Гучи. Разлог доношења ове одлуке су најпре, примедбе државне ревизорске куће на одређене неправилности које су новом одлуком отклоњене. Новом одлуком организатор Сабора је општина Лучани и законске надлежности враћене су организатору - општини Лучани с обзиром да је претходних година Саборски одбор доносио кључне одлуке везане за ову манифестацију.

По новој одлуци, Саборски одбор ће да координира у обављању свих послова везаних за Сабор а чини га, по функцији, председник општине, заменик председника општине, председник Скупштине општине, начелник општинске управе и директори свих општинских јавних предузећа и установа.

„Новом одлуком о Сабору трубача у Гучи и финансијска страна Сабора требало би да буде транспарентна јер ће у оквиру општинског буџета бити отворен посебан подрачун преко којег ће се обављати све финансијске трансакције везане за Сабор, односно и приходи и расходи Сабора вршиће се преко једног рачуна, што ће дати јасну слику о профитабилности ове манифестације“, рекао је данас заменик председника општине Лучани, Милош Јовичић.

Одлука предвиђа да ће се прибављање непокретности за потребе Сабора вршити прикупљањем понуда, док ће за издавање јавних површина у закуп бити организована лицитација.

На седници Општинског већа усвојени су извештаји о раду и финансијском пословању ЈП „Драгачево путеви“ Гуча у 2018.год. за прва три месеца ове године.

„Ово предузеће је у претходној години позитивно пословало, а у овој години поред набавке потребне механизације, до сада је асфалтирано преко 10 километара општинских путева. Општинским буџетом опредељена су и средства за асфалтирање некатегорисаних путева на територији општине, рекао је данас директор ЈП „Драгачево путеви“, Милија Миленковић.

Општинско веће је на овој седници усвојило и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП „Комуналац“ Лучани за период 01.01.-31.03.2019. године као и донело одлуку о формирању Управног одбора Дома здравља Лучани.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top