joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Скупштина општине Лучани је одржала седницу на којој је најпре, усвојена одлука о завршном рачуну буџета општина за 2018. Претходна финансијска година је завршена буџетским суфицитом од око 18 милиона динара. На седници је усвојен и програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Лучани. Донете су одлуке о оснивању и пословању ЈП „Рзав” Ариље и прихваћен извештај о пословању ЈКП „Дубоко”. 

Одборници су усвојили и извештај о раду Међуопштинског историјског архива за град Чачак и општине Горњи Милановац и Лучани у 2018. години. "Архив је у току прошле године преузео општинску архиву и матичне књиге старије од 100 година из општине Лучани“, рекла је директорица Архива Лела Павловић. 

Донет је и извештај о раду у претходној години свих јавних установа и предузећа општине Лучани. Усвојен је и предлог решења о давању сагласности на план рад и финасијски план Дома здравља, Црвеног крста, Центра за социјлани рад и програм рада Културног центра као и годишњи план рада Општинског штаба за ванредне ситуације. 

Одборници су усвојили и нову одлуку о Драгачевском сабору трубача, оперативни план за одбрану од поплава за воде другог реда на територији општине Лучани као и одлуке о отуђењу непокретности и прибављању у јавну својину. 

На данашњој седници Скупштине општине, све одлуке су једногласно донете, а седници ни данас нису присуствовали одборници опозиције, рекла је председница СО Лучани, Весна Стамболић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top