joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

9,30 сати

Проглашено ванредно стање на читавој територији општине Лучани

Након јучерашњих и данашњих обилних и јаких киша коју су падале на читавој територији општине Лучани, Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је данас прогласио ванредно стање на целој територији општине.
У горњем Драгачеву су се излиле притоке Бјелице као и потоци и канали за одводњавање. У појединим селима ушла је вода у куће, евакуисано је више од 20 домаћинстава због изливања потока у селу Вича а критично је и у скоро свим селима у горњем Драгачеву.

Највећа штета од киша причињена је на кућама, домаћинствима, некатегорисаним путевима и пољопривредним засадима.

11,00 сати

У Вичи се повлачи вода у корита река и потока. Тренутно су у прекиду путеви Вича - Каона, Јелица Вича, Јелица - Гуча. У Гучи је поплављено неколико домаћинстава.
Сва јавна предузећа су ангажовала своје машине у продубљивању притока Бјелице, потока и канала. Велика количина воде се слива према Лучанима. Председник општине је дао налог да се поигну мобилне бране на бедему у Лучанима и покрене пумпна станица какао би се на време почела одбрана индустријске зоне и насеља Лучани од бујичних вода Бјелице.

 

14,50 сати

Река Бјелица је достигла 440 цм и никада до сада није забележен толики ниво у Гучи. Под водом је тренутно 100 кућа. До многих кућа се не може доћи. Под водом су и средња школа, фудбалски стадион и бројни објекти. Од јутрос је евакуисано око 20 домаћинстава која су у селу Вичи поплавиле реке Горушица и Бјелица. Покидано је до двадесет мостова у насељима Горњег Драгачева. Много је бујичних вода које праве језера по путевима и на тај начин онемогућавају пролаз саобраћаја а покренула су се и бројна клизишта. Бујична вода је однела и око 20 - так аутомобила, највише у селу Вича.

У насељеном месту Лучани, председник је наложио да се подигну мобилне бране и покрену пумпе како би се Лучани заштитили од таласа воде који ће стићи из Горњег Драгачева. По улицама се изливају подземне воде.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top