joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Штаб за ванредне ситуације је данас у 17 сати одржао седницу на којој су исказане прве процене штета, насталих након изразито обилних дводневних падавина на територији општине Лучани. Ради се о огромној материјалној штети.

Чланови штаба су најпре истакли да је насеље Лучани безбедно захваљујући пумпном простојењу и бедему дуж целе индустријске зоне који су изграђени након великих поплава из 2016. године. Такође, на Штабу је истакнуто да је у месној заједници Ђераћ поплављено 17 и у Крстацу шест домаћинстава искључиво због немарности и неодговорности појединаца који нису дозволили да се изгради преосталих 180 метара бедема који би комплетно заштитио леву страну Бјелице као и због неовлашћеног пробијања бедема на неколико места.

На седници Штаба је истакнуто да је на територији општине Лучани укупно поплављено око 200 домаћинстава, и то у Вичи, Гучи, Ђераћу, Крстацу, Котражи, Турици, Доњем Дубцу, Ртима. Такође, поплавњени су бројни пословни објекти: Средња школа Гуча, Основна школа Вича, хладњачe у Гучи и Котражи, две хладњаче у Вичи, кафане и продавнице у Вичи, Дом трубача, мотел Драгачевски хоризонти, Институт за кромпир, Спортски центар Гуча. Неколико стотина хектара земљишта разних култура је под водом.

Урушено је око 15 мостова у бројним насељеним местима у општини Лучани, у Турици, Кривачи, Лису, Вичи.

Оштећени су бројни општински и некатегорисани путеви по свим месним заједницама. Регистровано је на десетине клизишта која су се покренула.

Тренутно Савети месних заједница пописују све објекте у својим месним заједницама на којима је настала штета. Након тога следи рашчишћавање, прање, дезинфекција и сушење поплављених објеката.

Сви путни правци су тренутно у употреби.

За сада, часове неће похаљати ђаци средње школе Драгачево у Гучи и основне школе у Вичи.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top