joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Дан општине Лучани – 10. јун обележава се у знак сећања на један од најзначајнијих историјских догађа у нашој општини који се догодио у селу Ртарима 1815. године у време другог српског устанка. Представници локалне самоуправе и СУБНОР-а положили су цвеће на споменик палим борцима у Ртарима.

Скупштина општине Лучани је на данашњој седници а поводом Дана општине Лучани, доделила јавна признања општине Лучани за 2019. годину. Све друге свечаности су отказане, због ванредне ситуације у којој је општина Лучани.

ПОВЕЉА “10. ЈУН” додељена је мр Радошу Миловановићу, из Лучана за постигнуте резултате и дело које оставља неизбрисив траг и представља највредније достигнуће у општини Лучани у области привреде.

ПЛАКЕТА “10.ЈУН” додељена је : др Мирољубу Милосављевићу, из Чачка за изузетне резултате, постигнуте у области превенције и лечења жена и развоју популационе политике током целог радног века. др Радомиру Аничићу, из Београда, за изузетне резултате, постигнуте у области превенције и лечења жена и развоју популационе политике током целог радног века. Новинарској секцији Основне школе „Милан Благојевић“, Лучани за изузетне резултате постигнуте у области очувања матерњег језика и ћириличног писма кроз акцију "Сачувајмо ћирилицу".

ПРИЗНАЊЕ “10.ЈУН” додељено је: Јани Домановић, из Гуче ученици осмог разреда Основне школе „Академик Миленко Шушић“ за изузетне резултате и бројне награде постигнуте у школским и ваннаставним активностима. Марији Јакшић, из Чачка, наставници француског језика за изузетне резултате постигнуте у области иновативне педагогије.

Jовани Радоњић, из Гуче професору српског језика Средње школе „Драгачево“ Гуча за изузетне резултате постигнуте у области иновативне педагогије. Александри Мечанин, из Котраже, ученици трећег разреда Средње школе „Драгачево“ Гуча за изузетне резултате и бројне награде постигнуте на републичком такмичењу -Књижевна олимпијада-. Миловану Поповићу-Шпилу, из Милатовића за изузетне резултате постигнуте у различитим областима рада и стваралаштва у Месној заједници Милатовићи.

ЗВАЊЕ ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНАОПШТИНЕ ЛУЧАНИ ПРИПАЛО ЈЕ Тому Чоловићу, из Ниша, заставнику у пензији, родом из Каоне, за изузетна дела и заслуге у учествовању у борби против терориста на Кошарама 1999. године.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top