joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општинско веће општине Лучани, данас је одржало седницу на којој је, између осталог, донета и одлука о прибављању непокретности у јавну својину. Наиме, овом одлуком се покреће поступак прибављања непокретности у насељеним местима Ђераћ, Крстац и Лучани, ради изградње заштитног бедема и пратећих објеката за одбрану од поплаве, настале изливањем реке Бјелице. Односи се на бедем са десне стране реке Бјелице а чија изградња је планирана за почетак августа текуће године.

-У поплавама 3. јуна, које су задесиле нашу општину, дошло је до пробоја бедема, у насељеном месту Ђераћ из разлога што није био завршен у пуном профилу. У договору са људима из Србијавода и Института `Јарослав Черни`, општина Лучани је добила скицу парцела које су потребне да се откупе. Тако да ћемо ми у потезу од Крстаца до Платице све парцеле откупити до реке Бјелице. У том потезу се налазе и четири стамбена објекта, наравно и њих ћемо откупити од власника и све припремити за изградњу бедема у пуном профилу” - рекао је председник општине Лучани, Миливоје Доловић, додајући да ће се земљиште откупљивати по тржишној цени чију процену ће извршити Републичка пореска управа.

- Комисије за процену штете на терену обишла је 231 стамбени објекат.Прошле недеље дошла је контрола из Канцеларије за јавна улагања и извршили ревизију од пет до 10 одсто предмета и донели да смо поступали у складу са правнилником и да смо у складу са законом урадили и категоризацију поплављених објеката. У току недеље ће се наставити управни поступак и појединачно ће бити позивани сва оштећена лица да потпишу споразуме о накнади штете које ми прослеђујемо Канцеларији. На терену је још Комисија која утврђује штете на пољопривреди - рекао је Доловић. 

Веће је на седници донело и предлог одлуке о обављању димничарских услуга на територији општине Лучани. Овом одлуком биће уређени услови и начин обављања комуналне делатности димничарских услуга, финансирање, обезбеђивање континуитета, као и надзор над овим услугама. Димичарске услуге подразумевају чишћење димовника и ложишних објеката, вентилационих канала и контролу димовних и ложишних објеката.

Усвојена је одлука о јавним паркиралиштима на територији општине Лучани којом се уређују се услови и начин организовања, управљања, коришћења, уређења и одржавања јавних паркиралишта. Донета је и одлука о градском превозу путника у насељеним местима на територији општине Лучани. Разлог за доношење оваквих одлука је законска обавеза локалне самоуправе да се одлуке имају, без обзира на чињеницу што се тренутно наведени делатности не врше на нивоу општине.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top