joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У петак, 28. јуна осам породица из општине Лучани је добило противградне мреже и додатну опрему за њихово постављање у оквиру пројекта Засад за заједницу који реализују удружење грађана ИДЦ и oпштина Лучани. Пројекат има за циљ социо-економско оснаживање породица драгачевског краја, а средства су обезбедиле општина Золикон из Цириха и општина Лучани. Током прошле године, 15 породица је добило саднице малине за подизање сопствених засада површине 20 ари, системе за наводњавање, пумпе и другу опрему, а ове године најуспешнији од њих добили су противградне мреже. Ускоро ће бити отворен и јавни позив за нове кориснике, а ове године осим садница малине, заинтересовани ће моћи да конкуришу и за саднице боровнице или јагоде.

Удружење грађана ИДЦ из Београда и општина Лучани кроз овај пројекат али и друге, за драгачевски крај иновативне, иницијативе настављају сарадњу. Осим пројекта Засад за заједницу, oпштина и ИДЦ ће у сарадњи са Младим истраживачима Србије организовати и међународни волонтерски камп Свет за школу у селу Тијање. Млади волонтери из целог света провешће две недеље у овом селу где ће радити на уређењу просторија основне школе, упознати свакодневни живот драгачевског села и његових становника и природне лепоте наше земље.


Општина Лучани је такође, део пројекта Социјална димензија ЕУ интеграција, који реализује немачка хуманитарна организација АСБ. Општина је у оквиру овог пројекта уз менторску подршку запослених у ИДЦ-у подржана у развијању три пројектна предлога, након што су запослени у општини и Центру за социјални рад у Гучи имали обуку за писање пројеката из области социјалне заштите и социјалног развоја. Ова три пројекта део су групе од 45 пројектних предлога које су запослени ИДЦ-а развили са 15 општина у Србији изабраних од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије. Пројекат Социјална димензија ЕУ интеграција је регионална иницијатива, па ће као резултат општине широм Западног Балкана развити 200 пројектних апликација, којима ће моћи да конкуршу за средства Европске уније и других донатора, са циљем да утичу на стварање бољих услова живота за своје суграђане.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top