joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани апелује на све грађане, да током боравка у природи и извођења радова на пољима, не пале ватру на отвореном јер се могу изазвати пожари, који остављају велике штете. Зато ће Комунална инспекција општине Лучани у предстојећем периоду, обављати  појачану контролу спровођења мера заштите од пожара.

С обзиром да је наступио и период коришћења годишњих одмора, општински штаб  апелује на грађанe да се одговорно понашају при одласку у природу и да не врше неконтролисано паљење ватре на отвореном простору, осим уколико наведена места нису за то предвиђена, односно видно обележена и обезбеђена.

Штаб подсећа, да је законом забрањено паљење корова, стрњишта, трстике, траве и другог растиња, као и паљење отворене ватре у шуми и на земљишту у непосредној близини шуме, на удаљености мањој од 200 метара од руба шуме.

Уколико уоче ватру на отвореном или мањи пожар, Штаб за ванредне ситуације општине Лучани позива све грађане да о томе одмах обавесте  Полицијску станицу Лучани или Сектор за ванредне ситуације.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top